• 瀏覽: 24,194
  • 回覆: 275
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-19 01:01 AM 發表
所以我話一係就直接全部港人取消哂所有特區身份變哂中國藉算
畀班官咁搞法。遲早乜特殊地位都無哂。
大家全部取消香港身份同班官一齊變哂做強國人算 搞到鬼5馬6
幾時講過
香港人不是中國籍而系香港籍
你小心講野喔
國安法通過左架啦

又係搬石頭結局....

引用:
原帖由 隔夜冰凍的手袋 於 2021-1-19 07:21 AM 發表

又磚家上身?
當自已係專家。
佢話到事先講啦。規矩根本大陸話事

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-1-19 08:38 AM 發表

話說有條浸過鹹水既女被迫同個土豪訂婚,講明話過咗門先俾佢上。點知條土豪忍唔住過咗兩日就走去姦佢。條女梗係本死反抗啦,但係邊夠人大力吖,最後都係俾人姦q咗,仲要吊起黎打。跟住啲村民鬧q佢話佢死蠢,唔好好學下格離條情婦咁M字腿。睇下人地,幾享受,仲出埋水㖭吖死蠢。完。
本故事純屬虛構,如有雷同實屬不幸。。。😂
道理好簡單啫,你老豆阿媽唔俾你出街,你本來同佢哋傾下仲有得商量,但你冇咁做反而放火去燒自己家園,你老豆仲會俾機會你?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-19 02:16 AM 發表

CCTVB 剪接
你唔係唔知掛
反而RTHK無
做記者多數有良知
你睇個時邊一邊有人劈炮
咪知邊一邊有問題囉
RTHK直播緊影到有架私家車入現場,四野只得黑暴,開車尾箱落貨都即刻轉鏡頭影堆火啦。基本上除左TVB,其他電視台都有促意去幫黑暴護航。

引用:
原帖由 晚間不見了羊 於 2021-1-19 08:58 AM 發表

道理好簡單啫,你老豆阿媽唔俾你出街,你本來同佢哋傾下仲有得商量,但你冇咁做反而放火去燒自己家園,你老豆仲會俾機會你?
但係個老豆之前話你本來同個鬼佬養父住開,生活習慣都唔同,唔會管你,唔會打攪你住喎。依家又要管出街? 玩嘢?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-19 08:38 AM 發表

而家政府同5毛一樣硬膠
似5毛嘈乜就跟著做乜
民緒管治 唔係理性管治
為港人謀福祉
保護港人利益
澳門誠哥無可否認係掂
777可能住英國多年 堅離地
聰明嘅人會係人哋管治下爭取雙方都可接受嘅最大好處,愚蠢嘅人就會認為自己天下無敵放火燒自己家園,事實上結果睇到一切,只有低能人先會聽另一個人講為你謀福祉而俾人先去你屋企放火燒屋,聰明人係會先計算自己實力能否同自已老板玩對抗,愚蠢嘅人會魯莽行事引火自焚。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-1-19 09:06 AM 發表

但係個老豆之前話你本來同個鬼佬養父住開,生活習慣都唔同,唔會管你,唔會打攪你住喎。依家又要管出街? 玩嘢?
你老豆俾你有幾多權限你就有幾多權限,聰明人會承認你老豆管控下爭取最大好處,愚蠢嘅人會用放火燒自己間屋嘅方法同你老豆對玩,聰明嘅人會先計數自己能力先同老板辭職,愚蠢嘅人會魯莽行事,只會害人害己

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-19 09:10 AM 發表

咁全部用中國護照囉
睇班愛國藍肯唔肯
成日無事生事亂港
禁你認為香港特區護照不是中國護照一種??

最終結局....又係搬石頭...

你出一招,對面又出一招!!!

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-19 01:01 AM 發表
所以我話一係就直接全部港人取消哂所有特區身份變哂中國藉算
畀班官咁搞法。遲早乜特殊地位都無哂。
大家全部取消香港身份同班官一齊變哂做強國人算 搞到鬼5馬6
不知所謂!狗唔搭八!

引用:
原帖由 晚間不見了羊 於 2021-1-19 09:13 AM 發表

你老豆俾你有幾多權限你就有幾多權限,聰明人會承認你老豆管控下爭取最大好處,愚蠢嘅人會用放火燒自己間屋嘅方法同你老豆對玩,聰明嘅人會先計數自己能力先同老板辭職,愚蠢嘅人會魯莽行事,只會害人害己
或者咁講,文明人信守諾言。土豪諾言當食生菜。咁講ok嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]