• 瀏覽: 871
  • 回覆: 18
呢個方案大家點睇?老實,我反對! 可唔可以改好啲?

1. 海洋公園係香港人嘅回憶,冇咗海豚,咁海象企鵝佢哋又點? 如果全部都冇曬就已經唔可以再叫海洋公園!

2. 零收費去到下園區絕對唔建議,否則星期日假期一定會變為外傭天堂,到時本地遊客仲有冇位入去?清垃圾埋單又喺香港納稅人!反而設最低消費就算幾十蚊都比較好,阻下古靈精怪人,咁先可以保持環境吸引遊客。

3. 都讚成縮小重組,但既然決定為渡假園區 ,定位系點?如果保留水上樂園,咁係配合水族海洋主題定機動遊戲吸引遊客? 唔該諗清楚計下競爭力點先好吧~

新聞來源連結:

https://hk.mobi.yahoo.com/news/重 ... 公園財政-214500517.html

執埋拒啦
最蝕錢係動物完,
人唔食,動物都要食,
又咁多專家要養
睇吓人哋都係動物完,
但係隻米鼠係咪人扮架,
仲平過條海鮮價
倒錢養魚

仲要俾拾幾億. 執咗佢啦

一定唔可以免費啦,隨時便通洲街公園

其實香港真係唔需要海洋公園,唔單係依家封關無客黎,就算開番關,仲有無咁多大陸客黎先存疑。點解,人地會去哂橫琴長隆度。果度真係真正既海洋公園。

之前海洋公園求救要求政府科水
我就講 等佢摺埋啦
吉左成個海洋公園出黎
有地 有基建 可以好快就搞到個新市鎖出黎

到時吸引D大媽過來屙屎屙尿,污染環境。

樓主快去海洋公園反映,
起碼星期日或假期一定要收錢,唔係變 姊姊樂園

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-1-18 07:37 PM 發表
之前海洋公園求救要求政府科水
我就講 等佢摺埋啦
吉左成個海洋公園出黎
有地 有基建 可以好快就搞到個新市鎖出黎
尼個贊成,我都話海洋公園搬去桂山島或大灣區

引用:
原帖由 長大的豬 於 2021-1-18 19:03 發表
呢個方案大家點睇?老實,我反對! 可唔可以改好啲?

1. 海洋公園係香港人嘅回憶,冇咗海豚,咁海象企鵝佢哋又點? 如果全部都冇曬就已經唔可以再叫海洋公園!

2. 零收費去到下園區絕對唔建議,否則星期日假期一定會變為外傭天堂,到時本地遊客仲有冇位入去?清垃圾埋單又喺香港納稅人!反而設最低消費就算幾十蚊都比較好,阻下古靈精怪人,咁先可以保持環境吸引遊客。

3. 都讚成縮小重組,但既然決定為渡 ...
執左佢啦. 唔work 架. 山長水遠整D 咁既野. 我保證佢輸錢. 最重要既海豚反而無左. 痴線.

引用:
原帖由 yuman 於 2021-1-18 19:33 發表
一定唔可以免費啦,隨時便通洲街公園
星期日變外佣樂園

ON9香港政府.唯一理由,官員應該有,,,,,,,. 
可惜無左ICAC,可恨!

香港人習慣套餐,不喜歡散叫
所以此計劃等於是拿走最後的口糧

旺丁唔旺財

引用:
原帖由 simpson777 於 2021-1-18 08:19 PM 發表
香港人習慣套餐,不喜歡散叫
所以此計劃等於是拿走最後的口糧
都可以機動遊戲套餐

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]