• 瀏覽: 33,029
  • 回覆: 397
+9
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-18 05:19 PM 發表
台灣總統蔡英文1月18日表示,全世界疫情嚴重,經濟發展受影響,但台灣2020年經濟成長是四小龍第一,這是因為台灣防疫成功,所以生活可以如常,經濟

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210118/427859962836815872057183.jpeg/d-CfZKx80q8vQCEJbMuGoFbqLrHsbPNaO0QaeTtEGnk?v=w1280r16_9
即係有事既時候先會有人記得你.....無事既時候就.....

都唔知有乜咁高興

蔡省長講啲野似唔似特大總統?

蒙古國都防疫成功,零死亡,成功關鍵:無人去!

蔡老太和傻侵有得揮,都是笑撚死人不賠命。

引用:
原帖由 大南街遊俠 於 2021-1-18 05:31 PM 發表
事實防疫真係做得好既!香港垃圾政府問下人防疫意見啦,人地幾千萬人口都可以做到防止大爆發,我地幾百萬人口就日日爆!學下人啦恥笑陳
疫情至今百分之一嘅人口檢驗啊,懵炳!市民要驗要自己俾錢架。駝鳥見過未?台灣特產。

謊言也越來越強

厲害了,我的島

輪到北韓都未到臺灣喇

引用:
原帖由 大南街遊俠 於 2021-1-18 05:41 PM 發表

起碼好過香港、大陸先啦!你呢D為反而反對防疫無用架!唔信台灣唔通信你長春、石家莊咩
香港人口密集就梗係易中過台灣省!
你再睇下數據, 台灣省驗得13萬幾人, 香港驗咗580幾萬, 同柒普一樣concept當流感就無美國肺炎, 當然會天下無敵

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-1-18 05:48 PM 發表

疫情至今百分之一嘅人口檢驗啊,懵炳!市民要驗要自己俾錢架。駝鳥見過未?台灣特產。
如果台灣叫成功,北韓金仔仲勁,印象中都係得一宗個案
金仔應該受世人歌頌

照佢講法,印尼,馬來西亞,菲律賓,抗疫都好成功!

吾驗永遠無個案

致English 蔡, 如果美國疫苗唔掂,記住有骨氣啲,唔好尋求中國恊助

引用:
原帖由 505249341 於 2021-1-18 05:54 PM 發表
吾驗永遠無個案
其實以台灣省2千3百萬人口有乜可能只係檢驗13萬人咁少? 百分之0.6可以話係全球最低嘅檢驗率

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]