• 瀏覽: 14,542
  • 回覆: 277
上年八月舊聞...

熱賣及精選
又話法律面前人人平等,如果被襲係法官,應該唔會判社會服務令掛

要求律政司上訴!!!

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。
引用:
原帖由 71833 於 2021-1-18 02:38 PM 發表

上年八月舊聞...
係喎, 舊聞黎喎, 可能係上一次NEWS既REALTED NEWS所以跳左出黎.

「雖然事主整體傷勢不輕,但控方以普通襲擊罪起訴被告,亦即接受被告對事主所造成的傷勢不算嚴重,考慮到被告有悔意及所有情況,決定判處社會服務令」

一時衝動就可以咁兇狠打人?
法庭同律政署扯貓尾,間接承認咗輕判。
香港C法無問題?

你看到的未必是事實
你以為的事實未必是真相
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-18 02:35 PM 發表

官:不同意所有社運變暴力,721 屬轉捩點

官心水清
不嬲都係叫唔好打人
係藍畜集體打人斬人先
邊個掟磚,掟氣油彈?早過721喎

泛民五大訴求:
1.成立「獨立」委員會,籌備港獨事宜
2.將港獨人士破壞行徑定性為義舉
3.釋放港獨義士並作出道歉及賠償
4.限時港共警員棄械投降
5.中共需向全球承認骯肛 is not China
引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-1-18 02:44 PM 發表

邊個掟磚,掟氣油彈?早過721喎
我印象藍畜斬人前係無氣油彈

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
全年365曰, 每分鐘都衝動左30多年!

刑毀加襲擊判服務令

9棺又放生。

以後啲強姦犯唔洗坐啦仆街。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-18 02:48 PM 發表

我印象藍畜斬人前係無氣油彈
你自我催眠啫

泛民五大訴求:
1.成立「獨立」委員會,籌備港獨事宜
2.將港獨人士破壞行徑定性為義舉
3.釋放港獨義士並作出道歉及賠償
4.限時港共警員棄械投降
5.中共需向全球承認骯肛 is not China
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-18 02:14 PM 發表

咁何已完又真係幾乞人憎🤷
咁多曱甴入冊你都咁開心?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-18 02:12 PM 發表

點解唔用暴動罪?! 非法集結+暴力=暴動. 成班人打一個人...

律政司入面係米有鬼?
冇鬼就唔會搞錯曬爆炸案的名,喺法庭外拉完又拉喇🤭

判刑毫無阻嚇性

咁強姦犯一時衝動殺埋人係咪判社服令??

抵玩喎。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]