• 瀏覽: 16,030
  • 回覆: 277
+11
曱甴死全家!

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-1-18 03:47 PM 發表

先撩者賤。
沒錯,所以暴徒多數先搞事,然後因為他們行為賤格,被判坐監乃是正常

啱呀,所以個警察咪被檢控咗!但我想指出嘅係你講到私了呢樣嘢係「個別」問題,我就真係笑而不語。凈係嗰日破壞何君堯議員辦事處嘅人,都已經一百幾十人啦;凈係新聞報嘅私了事件,閒閒哋都幾十宗。仲有個個禮拜周圍放火掟汽油彈呢?班手足裝修咗幾多間美心,360、滙豐?咁叫個別事件?

強姦都係一時衝動!

呢班人遲早等天收。

如果因一時衝動而將髮宮大拖行5米,係咪判50小時社會服務令?😂🤣😆

引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-1-18 03:49 PM 發表

講緊入完朗搞事果班仆街?
佢地話睇唔到

或者冇搞事

柳手足只是入元朗"工作"

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-1-18 02:41 PM 發表
「雖然事主整體傷勢不輕,但控方以普通襲擊罪起訴被告,亦即接受被告對事主所造成的傷勢不算嚴重,考慮到被告有悔意及所有情況,決定判處社會服務令」

一時衝動就可以咁兇狠打人?
法庭同律政署扯貓尾,間接承認咗輕判。
香港C法無問題?
我以前都幾鍾意睇類似新聞,話晒香港人關心香港事。但係見到唔公平又如何?就算討論區都要就住講,真係又火滾又冇地方傾訴,依家就來有抑鬱症了以後戒睇

香港司法制度完全不知所謂

應該又要審多次😅

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2021-1-18 03:53 PM 發表

啱呀,所以個警察咪被檢控咗!但我想指出嘅係你講到私了呢樣嘢係「個別」問題,我就真係笑而不語。凈係嗰日破壞何君堯議員辦事處嘅人,都已經一百幾十人啦;凈係新聞報嘅私了事件,閒閒哋都幾十宗。仲有個個禮拜周圍放火掟汽油彈呢?班手足裝修咗幾多間美心,360、滙豐?咁叫個別事件?
個別事件咁睇

手足就冇左祟高理想成為抗辯理由

垃圾

咁大件事都係判 社會服務令睇來hk真係冇得救

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-1-18 03:54 PM 發表
應該又要審多次😅
視乎律政司YES OR NO

呢排D香檳滯銷,反而日日死幾隻雞比黃C奶還神。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]