• 瀏覽: 1,877
  • 回覆: 15
取消免費任玩可以,逐項收費也可,big five套票亦無不可

但一定要收基本入場費,一百也好,八十也好,但絕不能免費。場內就算一塊地磚行得多都會蝕,大家必須繳費保養。

否則只會造成人群災難,對真正去想去遊玩的造成不便。

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義
引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-18 13:42 發表
取消免費任玩可以,逐項收費也可,big five套票亦無不可

但一定要收基本入場費,一百也好,八十也好,但絕不能免費。場內就算一塊地磚行得多都會蝕,大家必須繳費保養。

其實冇問題,因為政策可以一改再改,依家冇乜人咪任得你癲囉!灶燒旺之後收番收費。

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-18 01:42 PM 發表

問題係免費左,入面d野收費點? 如果重貴過門票⋯就冇謂, 一個飯至少 百五蚊?

入場比十蚊, 送廿蚊coupon,都好過免費。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-18 14:28 發表
入場比十蚊, 送廿蚊coupon,都好過免費。
啱,都係好方法,否則只會是旺丁不旺財,重要倒貼去管理。

惹埋一班貪小便宜的廢人日日去污染環境

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-18 13:42 發表

政府白痴嘅,仲唔執着個農場,養狗咬春代。執着佢可以起好多樓

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-18 02:25 PM 發表

問題係免費左,入面d野收費點? 如果重貴過門票⋯就冇謂, 一個飯至少 百五蚊?
一定!尤其外判,殺雞取卵係香港精神

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-18 01:42 PM 發表

同意!

新一代就係咁,斤斤計教,好彩我無你咁笨

問題就係免費入境你無得去所以你唔低

因為政府之前話比錢海洋公園,所以你覺得自己有份,而家免費你條氣唔順

言之有理, 普通市民都諗到既野, 我唔明點解政府會諗唔到

引用:
原帖由 分享者 於 2021-1-20 14:40 發表
問題就係免費入境你無得去所以你唔低
嘩!你啲中文

引用:
原帖由 andy14011982 於 2021-1-20 15:20 發表
言之有理, 普通市民都諗到既野, 我唔明點解政府會諗唔到
因為政府內有好多高官都係黃畜,存心搞事

近來由今次海洋公園,到取消年宵,都睇得到幾咁無腦

唔係全部免費..

筆者去年5月份寫過〈救海洋公園 不救過山車〉一文,建議海洋公園循「減少機動遊戲」、「主打海洋保育,剝離非核心業務」、「定位為休憩後花園」三大方向改革,而園方及政府聯手炮製的「終極改革方案」本周一出爐,基本上與筆者的建議差不多。簡單來說,海洋公園將奉行「誠品化」模式,以海洋生物和優美海景招徠遊人到訪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]