• 瀏覽: 13,988
  • 回覆: 292
+21
引用:
原帖由 pp189 於 2021-1-18 12:50 PM 發表
不如看看他教出來的方仲賢重好啦。浸大學生會會長。應該是一天的班都都上上過,但他和和他媽有兩間屋,加起來價值1個億。多厲害的的浸大啊。
何家仲多錢, 駛唔駛問過你?

教育界有冇負起自己責任?
有幾多黃暴教師帶學生暴動?
有幾多黃教師叫學生衝?
校長唔負責管老師,校長絕對係推卸責任。

無錯,將問題只推缷給教育界是不公平的,所以屍髮界瀉腹界黑醫護和黑全霉等等全部都難辭其疚。。。

引用:
原帖由 pandan07 於 2021-1-18 11:18 AM 發表
剛卸任浸會大學校長的錢大康接受電台節目訪問,他指反修例風波整個社會需要反思,認為社會少了溝通,出現「藍黃不傾偈」現象,強調溝通始能解決問題。...

教育從來也是確定一個社會質量的重要因素,社會問題一旦發生,教育絶對脫不了關系。我覺得不負責任的是校長你本身!

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1978074/
香港多數人都絕對不願放棄犯法年輕人,一定要捉佢哋去坐監

引用:
原帖由 pandan07 於 2021-1-18 11:18 AM 發表
剛卸任浸會大學校長的錢大康接受電台節目訪問,他指反修例風波整個社會需要反思,認為社會少了溝通,出現「藍黃不傾偈」現象,強調溝通始能解決問題。...

教育從來也是確定一個社會質量的重要因素,社會問題一旦發生,教育絶對脫不了關系。我覺得不負責任的是校長你本身!

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1978074/
錢大康點解退休前唔講呢番說話呢。

養不教 父之過 教不嚴 師之惰
唔係教師錯,就係家長錯

黃師黑暴誤人子弟,還聲大夾惡

讀咁多書都冇腦,黃藍溝通到?無神論者同宗教人士可以說服到對方先講啦!

香港人100%同意放棄曱甴!

附件

Screenshot_20201115_222812_com.news.on.jpg(137.69 KB)

Screenshot_20201115_222828_com.news.on.jpg(133.83 KB)

Screenshot_20201115_222809_com.news.on.jpg(138.6 KB)

Screenshot_20201115_222827_com.news.on.jpg(133.42 KB)

引用:

新聞來源連結:
做聖人太容易,齋UP就立於不敗之地,想問校長黑暴亂港時做過D乜?

其實畢業禮舉傘已經比機會大學去教育學生啦..... 大學有無做事? 
而家又話溝通問題........ 如果有些人永遠不聽別人意見...溝什麼通?

其實許多年青人是真無知, 以為示下威就可以推翻一個政權...... 睇下歷史啦, 政權被推翻, 過程中會死許多人, 他們願意死嗎? 他們會願意自己的家人去死嗎? 如果不願意, 甘什麼人的家人要死呢? 

如果唔係你班所謂校長放任黑暴學牲,點會令事情惡化。

引用:

新聞來源連結:
各大學校長縱容及包庇學畜

社會風波,學生的行為。教育界不是負全責,但肯定有責任。

教不嚴師之惰,年輕人唔守法,唔係教育問題係乜嘢問題?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]