• 瀏覽: 1,811
  • 回覆: 26
+2
網上流傳,曾拾取路祭貢品回家食用的中大政政系內地學者李薇,日前疑違規使用長者八達通乘搭港鐵被截獲。警方證實當時一名39歲李姓女子遭查票,經勸喻後出示身份證明文件。港鐵指,該名女子被查票時,最初拒絕合作並推撞職員,於是報警。她最終繳交被追收的附加費,故未有被港鐵票控。 Face...

中大校長段崇智, 你點請人架?無品格審查咩?!

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/local/ ... DZGZVLLPLGE3F26UTQ/

「一係深閨、一係澳門」
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-18 11:02 AM 發表
網上流傳,曾拾取路祭貢品回家食用的中大政政系內地學者李薇,日前疑違規使用長者八達通乘搭港鐵被截獲。警方證實當時一名39歲李姓女子遭查票,經勸喻後出示身份證明文件。港鐵指,該名女子被查票時,最初拒絕合作並推撞職員,於是報警。她最終繳交被追收的附加費,故未有被港鐵票控。 Face...

https://hk.appledaily.com/resizer/ODl3uGqpww25enazn9pzKyG9zwU=/1600x900/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/TM4P4Z4RWNBNZKNT6AZAXUBABI.jpg
中大收生一樣唔理品格,收埋d暴徒

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-1-18 11:15 AM 發表

中大收生一樣唔理品格,收埋d暴徒
中大排名急插!!

又係暴大

斷正畀人捉到還砌詞狡辯
果然係暴大人
大開眼界

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-1-18 11:58 AM 發表
斷正畀人捉到還砌詞狡辯
果然係暴大人
大開眼界
有其師、必有其生!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-18 12:07 PM 發表

有其師、必有其生!!
暴大出品
青出於藍

暴大執左佢啦. 將學科轉移去科大/港大/城大. 然後中大就用來起樓.

校長/教授/學生全方位出事. 得番保安員係正常小小. 大佬佢唔係做物業管理公司架.

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-18 12:26 PM 發表

大膽
你膽敢甘樣話警隊一哥

一哥係香港中文大學社工系畢業
收到一個正義一哥冇用架Billy, 收咁多暴徒令一哥蒙羞, 一哥都屌屌聲, 你戥佢不忿就幫下手屌暴徒啦Billy.

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1569951-20210112.htm
鄧炳強:中大昨日有黑衣人以粉末襲擊保安 對此感憤怒

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-18 12:41 PM 發表

甘警隊收甘多黑警
要唔要吊吊佢??
吊返一哥???
沒有黑警只有屈警. 屌差人助長黑暴絕對危害社會. 呢一年有目共睹, 班黃畜根本冇得拗! 曱甴拉曬冇人搞事何來黑警? 希望快D連造謠抹黑警隊果班冚家鏟都拉埋就very good.
依家我話唔使屌一哥, 咁你可唔可以唔屌?

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-18 12:51 PM 發表

你甘講即係話法庭法官屈呀sir者
幾多黑警犯法入左罪你睇唔到架
係㗎, D冚家鏟曱甴有心屈冇心, 屎忽撞棍屈中幾單我都好遺憾, 你呢? 仲堅持屈警?

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]