• 瀏覽: 27,174
  • 回覆: 482
  • 追帖: 1
+155
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-18 08:04 AM 發表
【明報專訊】2019年本港爆發反修例運動,社會撕裂至今難修補。中大賽馬會公共衛生及基層醫療學院助理教授黎可欣早前於電台節目引述其研究結果,顯示近九成高中生表示不信任政府,她近日接受本報訪問,稱對上述結果不感意外,「基本上關係已經爛掉」,指青少年被邊緣化及視為「要解決的問題」,倡盡快設立平台讓青少年合作參與社區項目,「不要每次都由政府解決問題,畀番個權市民,大家一齊諗」。

未出黎做野就要話晒事 ...
這兩代的年輕人,沒有客觀分析能力,只有自我為中心!偏聽偏視固執戾氣!修養缺乏,連基本禮貌都沒有!可看出香港將來........!

多得黑記不停洗腦

俾你地搞社區事務,一陣咪又話政府唔做野?公我贏字你輸啦!

責任在教協黃師身上,要好好清算及改革!

阿高中生,點解要"信與唔信"政府?做人靠自己。市政府主要做管理治安,唔會照顧你一世。

香港亂局
源於教育

引用:
原帖由 arhon009 於 2021-1-18 08:16 AM 發表
九成僱主不相信現時學生, 咁又點解釋??
x2

引用:
原帖由 江湖地產佬 於 2021-1-18 09:23 AM 發表

其中包括黃店
黃店老闆自己是曱甴
深知曱甴係乜料

所以更加唔會信曱甴員工,只會更乞薄佢地

引用:
原帖由 12瞞徒愛送中 於 2021-1-18 08:22 AM 發表

都痴線既,俾個權市民諗?今時今日既屎聞,咪話政府應該回應民間五大訴求囉,依家香港班所謂屎聞,好多都上晒腦,問嚟都廢
政府ㄧ早回應左, 只係呢班儍仔吾滿意, 犯左罪嘅吾拉?? 就係民主/自由/法治???
殺人,放火就可以逃避法律制裁?? 逍遙自在?
呢啲就叫訴求??

放棄年輕人.....

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-1-18 08:35 AM 發表
呢啲十九民調都哂鳩氣 ,無論乜嘢結果都係昂久舞若衣!無關藍黃!
咪係。。。中大研究+黑記/黑報/毒果
真係晒鳩氣

而家星期六日好悶

你班仆街會不會再出來送頭呢?

原因?

多得毒果同教畜洗腦囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]