• 瀏覽: 44,441
  • 回覆: 674
  • 追帖: 4
+6
引用:
原帖由 yc101010 於 2021-1-18 06:57 AM 發表
為人師表, 搵咁高人工,都這樣。
節儉係美德,但係一個老師,如果做出啲噉嘅行為,真係..................。

要唔做資本家走狗,她應該行路而唔係用政府錢搭地鐵。

藍絲係咁 最後無事

引用:
原帖由 我是米開朗基羅 於 2021-1-18 07:10 AM 發表

但港鐵貴係堅 可以點做
可以罷搭,迫佢減價

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-18 07:13 AM 發表

可能呢啲係地鐵 by law 啩 ! 如果喺以前有學生車船優惠證時代,你用咗,哋嗰個證,又或者改左幅相,甚至其他資料,呢個係刑事案件。
長者八達通唔係佢嘅,即係偷窺,仲偷公帑

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-18 06:58 AM 發表
搞到身敗名裂
本來大家都唔知佢係乜水 ? 但係佢俾人截咗,畀返啲罰款可能低調處理。但佢仍然搞搞震冇幫襯,人家報警,家下人人有部手機影咗佢嘅大頭,個個都係記者。家下連南極嗰只企鵝,都知道發生乜嘢事啦 !

跳閘曱甴仲撚仆街啦!

可惜呀。 中國女知青被暴大洗腦呀。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-18 06:58 AM 發表
搞到身敗名裂
但係你又放心喎 ! 佢地大大細細都係噉樣,你又吹得佢漲咩 ?

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-18 06:44 AM 發表
長者八達通的乘車優惠不時被人濫用。網上流傳一條短片,一名女子在港鐵深水埗站被職員包圍,情緒激動,不斷大呼小叫,職員指她是用了長者八達通入閘被截獲,期間她自稱是「中文大學嘅老師」。有網民認出她是中大政治及行政學系助理教授李薇。

轉載~
短片中,該名戴着紫色眼鏡及穿着藍白色外套,蓄長髮的女子,被5名職員包圍,一名女職員捉着她的手臂,期間女子不斷扭動,布口罩亦滑落。她以帶有口音的廣東話向職員嚷道:「 ...
唔知佢幾錢人工。咁貪小便宜。

佢係咪精神有問題?

衰衰就衰㗎啦,衰唔過啲曱甴,啲曱甴唔俾錢仲要破壞。

引用:
原帖由 lclau2011 於 2021-1-18 07:01 AM 發表
暴大怪師
真係冇眼睇啊 !

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-1-18 07:02 AM 發表
內地人唔洗解僱?
呢條友黃底

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-1-18 07:19 AM 發表

呢條友黃底
咁就更加要炒啦⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]