• 瀏覽: 1,589
  • 回覆: 25
巴西國家衞生監督局(Andvisa)1月17日批准由中國科興生物研發的新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)疫苗

巴西國家衞生監督局(Andvisa)1月17日批准由中國科興生物研發的新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)疫苗,以及英國阿斯利康製藥公司(AstraZeneca)和牛津大學(Oxford University)合作研發的新冠肺炎疫苗。
國家衞生監督局董事會經過近5個小時的審議後,一致投票通過批准上述2種疫苗。

又話效果唔好 但係又要打 果然身體係最誠實

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/575716/新冠肺炎-巴西批准緊急使用中國科興及英國阿斯利康疫苗

口嫌體正直

巴西哈怕狗 博索納羅
真是很無恥

引用:
原帖由 英犬喪鐘起 於 2021-1-18 04:33 AM 發表
巴西媒體:因為成本問題和特朗普即將下台,巴西將重新考慮華為參與5G網絡建設
也是一個搞笑國度

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2021-1-18 04:41 AM 發表

也是一個搞笑國度
就為了討好川普的一個小川普
搞得這些
哈哈哈

打輝瑞啦diu

打支補針當疫苗

打咗科興疫苗都係五五波會中招, 打嚟做乜?好混亂啊.

引用:
原帖由 加燦 於 2021-1-18 06:04 AM 發表
你只係睇表面,科興疫苗有六種唔同人測試,包括無証病患者,極輕微病患者,輕微病患者,第一中度病患者,第二中度病患者,嚴重病患者,只計後五類,的確只得50%防禦,但只計後4類知超過78%防禦,若果只計最後嚴重,有效率100%防禦,而唔會再嚴重或者 危殆,即係佢唔只係新冠疫苗,更加係新冠病特效藥,最重要係保住條命,而又少副作用,若果打咗疫苗都有機會死,咁打來做乜,中國現在新冠病毒病患者,死亡率都冇1% ,個D疫苗根本係廢嘅,mRNA冇錯係最新技術,有效力可能高D,但副作用太多,而且重有機會死亡,而且亦唔少,黃絲實叫佢父母打,因為可以提早幫佢地埋單,而且即刻有屋住,輝瑞的確係一支好疫苗。

巴西總統的政治立場一直是親美反中,但大部分官員對中國的印象比較中立,所以造成對中國貨「邊罵邊買」情況。

技術性壓價, 你地唔明
而且無人買, 就擔保自己有貨源

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-18 05:27 AM 發表
打輝瑞啦diu
x 2

嗰邊疫情嚴重,好似愛滋一樣,一發不可收拾。呢啲未識時務者為俊傑囉。

証明巴西日日講大話

引用:
原帖由 加燦 於 2021-1-18 06:04 AM 發表
中國疾控中心艾滋病首席專家邵一鳴:綜合考慮在巴西丶土耳其丶印尼三期試驗數據,科興疫苗的有效率數據處在正常範圍內。他稱,輝瑞與莫德納疫苗的試驗對象則是普通人群,暴露風險有顯着不同,科興疫苗試驗環境的感染風險比輝瑞高3倍,比莫德納高6倍

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]