• 瀏覽: 12,164
  • 回覆: 180
有報道指政府為海洋公園制定「重生方案」,建議免費入場,指定設施就逐項收費,並會引入私人承辦商營運部分設施,預計兩、三年後實施。有立法會議員認...

政府擬海洋公園免費入場 設施逐項收費。。。政府其實早應放手不好再注資及管理海洋公園吧,待他自然結束後收回土地拍賣還實在吧,海洋公園根本追不上時代救不回的產物

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1977867/即時-港聞-政府擬海洋公園免費入場-設施逐項收費

免費入場逐樣計錢,加返啲AIA嗰啲敗家嘢,最後整返個小型賽場昆下錢,另外加返啲購物街同漁人碼頭買下海鮮,可以收租幫補下!

逐項收費一定唔能夠收支平衡啦

分開睇動物同玩機動遊戲兩個收費仲好啦

入去都係得2種活動

免費入場, 姐姐們假日又多一個好去處, 可以齋坐唔玩。  

外判俾澳門開個百家樂區就正

研究下都合理
但無中國遊客應該回天乏術
叫中國發動多啲人落香港海洋公園
可能係唯一救亡方法

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2021-1-17 10:18 PM 發表
有報道指政府為海洋公園制定「重生方案」,建議免費入場,指定設施就逐項收費,並會引入私人承辦商營運部分設施,預計兩、三年後實施。有立法會議員認...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210117/share_2021011720093962336.jpg

政府擬海洋公園免費入場 設施逐項收費。。。政府其實早應放手不好再注 ...
逐樣收邊會玩得過癮

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2021-1-17 10:18 PM 發表

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210117/share_2021011720093962336.jpg

政府擬海洋公園免費入場 設施逐項收費。。。政府其實早應放手不好再注 ...
埸內要帶手帶計算埸中的消費?出去時發現唔夠錢俾點算?逃票?唔WORK呀.

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-1-17 11:06 PM 發表
比我得閒都咁做反正我唔玩機動的

拿,搵幾條魚,大家競猜下邊條游得快D,咪多收入囉,個園無內地客跟本就汁得

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 17/1/2021 23:17 發表

比我得閒都咁做反正我唔玩機動的
一家大細,可免費享受公園風景。

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-1-17 11:21 PM 發表

一家大細,可免費享受公園風景。
去行下都好架

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-1-17 11:06 PM 發表
個個齋坐唔玩,海洋公園嘔血!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 17/1/2021 23:21 發表

去行下都好架
無錯。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]