• 瀏覽: 12,245
  • 回覆: 180
引用:
原帖由 falconV8 於 2021-1-17 11:06 PM 發表
免費入場, 姐姐們假日又多一個好去處, 可以齋坐唔玩。  
一定會

無大量遊客,簡直係倒錢落海!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 17/1/2021 23:21 發表

個個齋坐唔玩,海洋公園嘔血!
咪叫政府年年撥款囉。

好啊!多個公園行吓。

執左佢啦,起樓更好

佢應該好快執

咁蝕得仲多

海洋公園應該推出全票有6折或7折, 而在園內享用餐飲及購物會有設施入場優惠或通行證, 而其他設施就可以逐項收費...

當年荔園咪玩一樣計一樣囉人地仲要收入埸費🙄屎忽生上腦

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2021-1-17 10:18 PM 發表
有報道指政府為海洋公園制定「重生方案」,建議免費入場,指定設施就逐項收費,並會引入私人承辦商營運部分設施,預計兩、三年後實施。有立法會議員認...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210117/share_2021011720093962336.jpg

政府擬海洋公園免費入場 設施逐項收費。。。政府其實早應放手不好再注 ...
這樣死得重快,當年荔園就係這樣死,人客比左入場費,其他要錢的就不會玩,外判遊戲及餐飲的服務一定貴到飛起,想有人幫襯都難,最後,就會好似屋邨街市一樣,逐一丟空,不如拆咗佢起公屋,以免成鬼城重好!

仲留黎做乜丫!成日話咩習體回憶,咩保育!拖住香港

先抗疫成功

好似澳門美食節咁?
結果玩下玩下玩到冇晒錢 

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2021-1-17 10:18 PM 發表
有報道指政府為海洋公園制定「重生方案」,建議免費入場,指定設施就逐項收費,並會引入私人承辦商營運部分設施,預計兩、三年後實施。有立法會議員認...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210117/share_2021011720093962336.jpg

政府擬海洋公園免費入場 設施逐項收費。。。政府其實早應放手不好再注 ...
海洋公園賺唔賺錢? 嗰班官根本唔放上心。
但係取消咗佢,冇咗個退休係揾食嘅地盤。
你知唔知佢哋幾多家爺仔乸攞住曬 公司啲合同搵食㗎。
海洋公園賺錢,佢哋最多加嗰幾個%人工, 但係蝕大本嘅話,政府就咁一百幾十億落去。
我做莊,都要令佢蝕本喇。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-17 11:17 PM 發表

比我得閒都咁做反正我唔玩機動的
機動遊遊戲好殘舊, 出意外多左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]