• 瀏覽: 12,204
  • 回覆: 180
睇個勢唔使幾耐就變荔園2.0
免費入埸,入去齋坐唔玩都蝕到嘔血

引用:
原帖由 sam1682828 於 2021-1-18 08:14 發表
免費入場只會蝕更多,有師兄建議分開兩個價錢,全包及只觀光這個建議不錯,但最緊要增加多方面客源及可玩性建設,例如賭場,更刺激機動遊戲,先進科幻體驗,水上樂園等等,當然最緊要回復自由行,只靠本土香港市民死得。
應該水族館同熊貓館就跟入埸費收幾十元,另一個就全包

執L佐佢啦

最緊要有新遊戲, 自然就會有人去

引用:
原帖由 南區冰凍的樓盤 於 2021-1-18 01:18 PM 發表
最緊要有新遊戲, 自然就會有人去
要錢要地

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-1-18 01:08 PM 發表

應該水族館同熊貓館就跟入埸費收幾十元,另一個就全包
呢個提議幾好
最緊要真係d野夠好玩

引用:
原帖由 item889 於 2021-1-18 12:00 PM 發表
一早就應該免費入場啦,
入場費$498,太貴啦
一分錢一分貨
唔使錢入去 淨係排隊去收費區可能排你兩個鐘

引用:
原帖由 applecoffee 於 2021-1-18 01:19 PM 發表

要錢要地
而家有D舊野都會轉
即管睇下佢有咩新野

香港地人工高地價貴 建築成本高根本不適宜這些主題公園

上年比56億,今年中又話使哂,李十乘都養你唔起啦。

引用:
原帖由 item889 於 2021-1-18 12:00 PM 發表
一早就應該免費入場啦,
入場費$498,太貴啦
海洋公園如果跟珠海長隆對比下,根本無競爭力可言,人家晚上煙火跟水上表演巳冇得揮

一係套票幾百蚊,一係入場免費,班友諗嘢可唔可以正常啲,收番80蚊入場費啦,唔係點維皮呀,收費項目預咗少人買架啦on9

開睹場一定有生意。又啱一家大細玩

最好係收返最基本入場費 大約weekday30/50 holiday60/100左右 用作基本日常營運維修。場內設施用者自負 最貴設施票價不應多過30圓 餐廳價格盡量貼地

始終都係舊香港回憶 執左佢我會覺得可惜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]