• 瀏覽: 51,948
  • 回覆: 378
+4
又話香港冇親戚朋友,咁落黎做乜

十幾年沒返鄉下。上次返鄉下唔見咗個尿壺,康熙帝用過的尿壺,價值幾千萬。都唔知搵邊個賠錢。

引用:
原帖由 Hung196108 於 2021-1-18 05:18 PM 發表
有全套「小流氓」至「龍虎門」漫畫初版,全套BEATLES,張國榮,鄧麗君唱片初版,都已經夠!
[龍虎門]就冇,[龍虎豹]阿伯就可能有全套

引用:
原帖由 TOD 於 2021-1-17 09:29 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210117/427477621094223872241865.jpeg/IxgfEldcE1G_JnzYaha2OC1gxA3ECR_et3tUlLd7VJQ

住公屋真係臥房藏龍

新聞來源 ...
隱瞞資產已犯法, 應逐出公屋!

引用:
原帖由 TOD 於 2021-1-17 09:29 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210117/427477621094223872241865.jpeg/IxgfEldcE1G_JnzYaha2OC1gxA3ECR_et3tUlLd7VJQ

住公屋真係臥房藏龍

新聞來源 ...
吹到咁大

引用:
原帖由 Leo-wonder 於 2021-1-18 05:51 PM 發表
又話香港冇親戚朋友,咁落黎做乜
香港有........著數

呢D清明上河圖, 淘寶80都可能唔使

對唔住........剛剛fact-check到,竟然要...............................人仔198 ,不過送錦盒

滯留內地一年呢個好明顯係大話

清明上河圖復制品要八十萬?我在鴨寨街見過八舊水都無人要喔!
不如話你唔見咗幅重楊下海圖啦,真品來架,值八億架,和清明上河圖是一對架

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2021-1-17 10:23 PM 發表
照理屋內物品不應該直接掉落垃圾站, 正確做法收藏等物品主人取回
收返倉租

我就唔信啦!
明知自己租緊屋住,你成年匿嚮大陸,唔返香港交租,正常人都知業主會做乜啦!你又唔打個電話返香港

而家收你屋又懶可憐,仲話有幾百萬?你嚮大陸成年唔會諗下 “死啦,成年無返香港無交租,房署會點呢?仲有幾百萬嚮間屋度架!”

香港公屋政策係咪有問題?  呢100萬有冇申報資產?

建議房署嚴肅跟進,查下呢條pk

呢條爛鬼,信佢都弱智。

走啦,呢個阿伯,正Pk, 知L線

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]