• 瀏覽: 776
  • 回覆: 14
今日是已故中共前總書記趙紫陽逝世16周年,他的女兒王雁南、女婿王志華等親友早上到位於北京昌平區的民間墓園拜祭。 趙紫陽的舊部屬,包括前秘書之一的李樹橋,以及前國家經濟體制改革委員會官員宋廷明等送上鮮花,眾人向墓碑鞠躬後拍照留念。 現場照片所見,墓碑正後方有多個監控鏡頭。據了解,當局監視嚴密,家屬擔心...

中共對趙算這個差點把國家推向全面西化的叛徒算係好啦。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1570865-20210117.htm?spTabChangeable=0

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-1-17 07:54 PM 發表
今日是已故中共前總書記趙紫陽逝世16周年,他的女兒王雁南、女婿王志華等親友早上到位於北京昌平區的民間墓園拜祭。 趙紫陽的舊部屬,包括前秘書之一的李樹橋,以及前國家經濟體制改革委員會官員宋廷明等送上鮮花,眾人向墓碑鞠躬後拍照留念。 現場照片所見,墓碑正後方有多個監控鏡頭。據了解,當局監視嚴密,家屬擔心...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1570865_1_L_20210117170820.jpg
趙紫陽如果成功,就係中國版既戈爾巴喬夫

今天的共產當已經同當年的沒可比性 .

香港人最糟高的是, 成日仲以為中共係文革時的中共。

中共進步左好多, 係實實在在看到的, 因為我在大陸長大。

但香港人唔收貨, 要中共一野實行佢地心目中的美式民主.

驚屍變

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-17 08:00 PM 發表
驚屍變
只有黃屍變

死不瞑目。

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-17 07:57 PM 發表

一個經過戰爭、批鬥嘅人可以喺學生面前咁輕易哭?唔係做戲都唔信,佢似足戈巴卓夫成個戲子。當時相信黨內有部份黨員想奪權,而借助學生,如果得逞中國會四分五裂。趙只不過係敗者,並非英雄。

引用:
原帖由 ellentomhk 於 2021-1-17 08:29 PM 發表
死不瞑目。
死不足惜

趙xx想利用六四做反想推翻當權派唔抄家已經算執到啦!

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-17 07:57 PM 發表

正解!😌

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-1-17 07:58 PM 發表
今天的共產當已經同當年的沒可比性 .

香港人最糟高的是, 成日仲以為中共係文革時的中共。
班黃絲就係思想停留50年,未進步過

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-1-17 08:00 PM 發表

其實果班黃黑香港人係接受唔到現實。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-1-17 08:00 PM 發表

E+鐵証老美民主只會害死香港.

索羅斯係自轉講過比錢趙紫陽
係中國搞顏色革命

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]