• 瀏覽: 15,171
  • 回覆: 162
+9
引用:
原帖由 wayfarer 於 2021-1-17 07:25 PM 發表

議事論事係香港生活一部份,「唔鍾意嘅」只要接收主旋律嘅,可以翻大灣區。
碌撚咁!

引用:
原帖由 50505050 於 2021-1-17 07:27 PM 發表

香港就係大灣區,唔好成日做井底之蛙
粵港澳大灣區係有區分港、澳同粵,有人低能唔睇內容以為香港係粵港澳大灣區城市就將特區等同粵大灣區城市。

引用:
原帖由 lctj9 於 17/1/2021 19:13 發表
話左要停用 flash 好耐, 都無預備
無錯, 佢地自己攞嚟衰。

引用:
原帖由 wayfarer 於 2021-1-17 07:30 PM 發表

問題做唔到呀!美帝可以停中國老味發辰,但中國唔可以唔乖乖科金。就好似澳煤咁好柒好柒最終就範。
其實唔緊要嘅,你覺得中國咁差我睇你講嘢應該10零20歲嘅啫,早走早着啦🥺英美台等緊你等緊你啊🤣🤣
仲有你覺得所有軟件都係美國人設計出嚟嘅?我好早期玩電腦,Windows.以前要裝Dos先IE都係要分開裝,因為唔係同一間公司🤣我window3.1開始玩😂😂無知真可憐🥺

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-17 05:45 PM 發表
黑仔係咁⋯頭頭碰著黑 
唔好幸災樂禍,呢個正好檢驗中國的應變能力,如果呢D咁大嘅打擊落到你身上,我諗你第一時間會PK。

有好多嘢係要迫出嚟!
公司文化一樣,唔迫佢,乜Q都做唔到!
做唔到得唔得?唔出糧得唔得?

中國又被迫進步!

吓? 咁美國係咪應該要同樣地唔好用大陸野? 你去問吓美國可唔可以做到? 反大陸都用吓個腦啦好唔好? 

一早話停用,管理班人要寫檢討書

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-17 07:38 PM 發表

其實唔緊要嘅,你覺得中國咁差我睇你講嘢應該10零20歲嘅啫,早走早着啦🥺英美台等緊你等緊你啊🤣🤣
仲有你覺得所有軟件都係美國人設計出嚟嘅?我好早期玩電腦,Windows.以前要裝Dos先IE都係要分開裝,因為唔係同一間公司🤣我window3.1開始玩😂😂無知真可憐🥺
師兄問: 「你覺得所有軟件都係美國人設計出嚟嘅?」

因為 : 「Windows.以前要裝Dos先IE都係要分開裝,因為唔係同一間公司」。答案係

DOS 美帝 IBM 發明
Windows 又係美帝 Microsoft 發明
IE 都係美帝 Microsoft 發明

師兄都明白 「無知真可憐」呢 !

Globalisation 以後只會是學術上的過去詞語!

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-1-17 05:47 PM 發表

人有三衰六旺,最緊要逆竟中沉著應對,技術取勝,國內同胞做到了
鐵路系統用flash?你信?

flash只是工具,安唔安全
應該說是瀏覽器的問題罷了,水能載舟,亦能覆舟
,你用得其所,就是好用工具,你用來做不正當的事,自然就有問題,我反而覺得是有人想分一杯羹而說flash的不好,同時「flash仔」在勢孤力弱下被逼……

引用:
原帖由 wayfarer 於 2021-1-17 07:46 PM 發表

師兄問: 「你覺得所有軟件都係美國人設計出嚟嘅?」

因為 : 「Windows.以前要裝Dos先IE都係要分開裝,因為唔係同一間公司」。答案係

DOS 美帝 IBM 發明
Windows 又係美帝 Microsoft 發明
IE 都係美帝 Microsoft 發明

師兄都明白 「無知真可憐」呢 !
你真係食米田共啦🐸🤣Microsoft Windows設計師猶太人呀🤣你哋口中嘅新移民😂Dos創辦人我冇研究😜

點解啲曱甴見到大陸新聞就高潮?曱甴的格局就咁大?

事實上,早在2017年7月,Adobe公司就宣布計劃在去年底逐步淘汰Flash播放器插件,去年6月18日,Adobe公佈具體終止日期為2020年12月31日。至12月,Adobe再宣布從今年1月12日開始,將阻止Flash內容在Flash Player中運行。

比足3年通知都可以無任何措施?
Flash技術落後一早已經慢慢淘汰轉用html5等等,都仲有班無知既走出黎獻醜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]