• 瀏覽: 7,717
  • 回覆: 140
+2
支聯會主席兼工黨副主席李卓人或相關人士,新近沽出老牌屋苑美孚新邨一個單位,市傳作價約1,000萬元。李卓人回覆本報查詢時,承認已沽出美孚新邨單位,惟未有透露售價。

李卓人續指,「賣樓是因為看淡後市,眼見唔少人已經移民,對後市冇信心,趁個價OK咪賣左佢(美孚新邨單位)囉。」他續指,手上已無其他物業,決定租樓住,惟尚未落實租住地點。被問到會否移民,李卓人強調,「唔會移民,唔會離開香港。」

翻查資料,李早前因涉嫌參與前年8月31日的未經批准遊行,而被警方於去年2月28日上門拘捕。另一方面,李於去年亦因組織和參與當時因防疫要求,而被警方反對舉行的六四集會被捕,並被控以「煽惑他人明知而參與未經批准集結」、「舉辦未經批准集結」和「參與未經批准集結」3個罪名。此外,李亦曾在社交媒體稱,自己目前因4次集會總共被告9宗罪名。

警方快D 向法院申請收佢護照, 盲既都睇到佢準備走佬... 退休人仕會長租? 連租既地點都未找? 你信唔信?

有無賭場開盤, 李卓人走佬定唔走佬?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/地產樓市/575594/李卓人低市價一成沽美孚新邨物業-睇淡後市-但唔會離開香港

奸邪妖獸假話連篇。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-17 17:10 發表
奸邪妖獸假話連篇。
呢條友一定走佬. 收黎生咁多. 查哂出來佢有排煩.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-17 05:13 PM 發表

呢條友一定走佬. 收黎生咁多. 查哂出來佢有排煩.
李呃人,梗係走佬啦,咁多年搵咗咁多錢⋯

李著草遲早著草  

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-17 17:16 發表

但佢醒過許智瘋. 走佬帶CASH. 唔係帶信用咭.

唔會離開香港?
無錯,監房都係香港一部份

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-17 05:20 PM 發表

呢隻老狐狸🦊做咗咁多年⋯梗係知點玩啦。

睇淡後市... 正是

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-17 05:16 PM 發表

剩係呢筆都好和味

12月2日

許智峰 : 唔係走佬, 唔係著草, 只係去傾公事

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-17 17:36 發表

12013262 剩係呢筆都好和味
唔係邊有咁多錢..

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-17 05:20 PM 發表

太多現金不能過關!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-17 05:36 PM 發表

剩係呢筆都好和味
年年呢個日子都有

主題標籤 #李卓人
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]