• 瀏覽: 15,652
  • 回覆: 129
+7
Mola

Mola

幾時先完

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-1-17 04:56 PM 發表
有些黃屍話檢測核酸無用,測完又會被傳染的垃圾思維!
個邏輯係發現有,就可以立即隔離,然後做相應措施,然後斷咗條傳播鏈同埋可以追蹤,根本無關之唔之後會感染事,班垃圾黃撚,智商係低啲,唔低都唔會變黃

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 17-1-2021 16:46 發表
新冠肺炎疫情反覆,截至昨日凌晨,單日新增50宗確診,其中1宗輸入,49宗本地個案中,15宗源頭不明,初步陽性個案則有30多宗。廟街疫區強制檢測大廈

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210117/427461934301319168702318.jpeg/1UQKI2rVDYNQosI4eI7DCL7XMBWRmLdZHxdEvR8XRL0?v=w1280r16_9
確診數字斷,係未有漏洞未被發現?

呢隻美肺,巳多次變種后,單靠口罩巳頂不住了。

附件

Screenshot_20210115_170553.jpg(30.31 KB)

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-1-17 17:21 發表
幾10個上茖, 我覺得係好平常的事, 點解會咁大反應 ? 

就算一日1000, 我都唔會有感覺. 

一日幾10已經用好嚴重的字眼, 1000迷要用世界沒日 ? 
1000係遲早嘅事,香港人習慣自由不受約束加埋抗疫疲勞,睇下英美西方國家嘅自由民主抗疫情呀

香港人唔聽話,又唔團結,又負面

點會打得贏呢場疫仗...

林奠快腳痛啦!
真專家鐘南山,有成功抗疫經驗既就話沒有科學證據.
只聽埋猿教授d咁既垃圾磚家講.
嗱,現在搞到一鑊泡啦!

仲有啊,咪諗住疫苗可能救香港.鍾南山講疫苗要成功要等5一6年㗎!
唉!真心希望中央快出手.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-1-17 05:21 PM 發表
幾10個上茖, 我覺得係好平常的事, 點解會咁大反應 ? 

就算一日1000, 我都唔會有感覺. 

一日幾10已經用好嚴重的字眼, 1000迷要用世界沒日 ? 
真係唔明有咩甘大不了,而家我係加拿大BC省,每日300~600人中招,都未有傳媒大鑼大鼓。唔好忘記全省甘大得500萬人。
香港甘細人甘密,1日100左右要劏雞還神啦。
疫情期間政府用左甘多錢,2021年又加各樣稅項。超市所有食物/用品都偷偷加10~15%.  換著係香港d 人又呼天搶地,香港人真係生在福中不知福。

自求多福

引用:
原帖由 uncannyoracle 於 2021-1-17 05:38 PM 發表

真係唔明有咩甘大不了,而家我係加拿大BC省,每日300~600人中招,都未有傳媒大鑼大鼓。唔好忘記全省甘大得500萬人。
香港甘細人甘密,1日100左右要劏雞還神啦。
疫情期間政府用左甘多錢,2021年又加各樣稅項。超市所有食物/用品都偷偷加10~15%.  換著係香港d 人又呼天搶地,香港人真係生在福中不知福。
感覺上傳媒日日唯死天下不亂, 講到死人冧樓咁.

好老實, 我係為自己, 生意不好, 佢地日日係咁吹, 10年都唔洗過正常生活, 好多行業一定仆街.

全球幾憶人中招, 你走去要求 0 確診, 根本不切實際. 

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-1-17 04:56 PM 發表
有些黃屍話檢測核酸無用,測完又會被傳染的垃圾思維!
妓者又會係發布會質問張醫生點解唔早d強制檢測。

比中國病毒害死,又無得去旅行

中國病毒害死Trump, 無得連任

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]