• 瀏覽: 12,892
  • 回覆: 150
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-17 04:13 PM 發表
60年代得, 60年後嘅今日唔得
所以我話我國嫦娥號下次嘅登月任務應該去搵吓美國果枝旗.
但係依家美國玩老賴, 準備本國立法禁止其他國家去美國在月球降落的區域, 如果去就犯咗美國法律, 肯定被對付。

引用:
原帖由 jlam829 於 2021-1-17 04:56 PM 發表

但係依家美國玩老賴, 準備本國立法禁止其他國家去美國在月球降落的區域, 如果去就犯咗美國法律, 肯定被對付。
老美要制栽, 去唔去都一樣㗎啦. 更何況係美國法律, 咪禁止番美國人囉

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-17 04:35 PM 發表

好多傳媒,專家話60年代美國是在攝影棚內登月。
當時沒有小型電腦,一部電腦成間屋咁大,唔通美國太空人手動駕駛太空船去月球?又手動登月?
如果真係咁美國太空人就太利害了。
美國登月之後已有美國人懷疑,曾開拍一部電影,
內容講登陸火星,故事結局原來是美國太空署的騙局

冇錢咪提前結束咯!

一定賴係中國幕後搞啦!

可能半路死火瘀瘀地收皮!不過咁,,可以賴新冠肺炎或中國㗎!反正係一他套路侵侵便秘也是入中國數的啦

其實, 美國係咪真係上過月球架???60年代時上到, 積累了多60年後技術的今天反而上唔到??玩咩??

幾十年前科技都得,依家反而唔得,即係點🤔🤔🤔

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-1-17 04:21 PM 發表

信佢,真係當人白黐咩
白痴,香港都有2百萬零一人

美國佬話:Yo...登月之嘛,使乜坐火箭呀!?喺環球片場拍條片咪得囉!反正班無腦黃屍會信到十足十

遺失草圖?迪士尼嗰份?

引用:
原帖由 big3624 於 2021-1-17 04:43 PM 發表
摺咗 NASA啦,叫 Space X 搞啦
Pixar 似樣啲,最少有黃屍信,帶路添!

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-1-17 03:51 PM 發表
【Now新聞台】美國太空總署為最新型「太空發射系統」火箭的引擎,進行點火測試,測試關乎美國重返月球的計劃,但最終要提前結束。太空總署暫時未清楚原因,但認為仍然是重要里程碑。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/NASA-TEST-210117-13.jpg

美國NASA登月火箭又完成唔到測試..
估計所謂2024年再載人登月又會無 ...
50年前可載人上月球,50年後上月球也有困難了,有沒有人能說明原因,這不是騙局是什麼呢?

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-17 04:35 PM 發表

好多傳媒,專家話60年代美國是在攝影棚內登月。
當時沒有小型電腦,一部電腦成間屋咁大,唔通美國太空人手動駕駛太空船去月球?又手動登月?
如果真係咁美國太空人就太利害了。
兩個太空人+三百公斤月岩從月球起飛,再太空對接,冇電腦系統輔助,全程靠手動同透過鏡頭目測完成?荷里活制作,我信。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]