• 瀏覽: 3,991
  • 回覆: 46
  • 追帖: 2
國藥:研發的新冠疫苗能預防各種變種病毒國藥集團中國生物董事長楊曉明表示,在研發新型冠狀病毒疫苗過程中,研究人員已對來自

唔知除咗中國 有冇人夠膽保證?!

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/china/2375156/國藥研發的新冠疫苗能預防各種變種病毒

引用:
原帖由 2046jj 於 2021-1-17 03:45 PM 發表
國藥:研發的新冠疫苗能預防各種變種病毒國藥集團中國生物董事長楊曉明表示,在研發新型冠狀病毒疫苗過程中,研究人員已對來自

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/china/2375156/國藥研發的新冠疫苗能預防各種變種病毒
有人擔保又如何,科興疫苗有土耳其總統首先注射疫苗都冇人信,其他既中國疫苗..........
相反,美國總統都唔敢第一個注射自家硏發的疫苗,仲有人大事吹噓

唔緊要嘅人命嘅嘢 最緊要唔好攞嚟做政治工具就得啦 打邊隻自己揀 講講下唔知講咗去邊嗰啲就唔好!

香蕉國總統最醒目請王外交到訪就無償援助一批疫苗接收五十萬枝中國防止美國肺炎疫苗

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-1-17 03:53 PM 發表

有人擔保又如何,科興疫苗有土耳其總統首先注射疫苗都冇人信,其他既中國疫苗..........
相反,美國總統都唔敢第一個注射自家硏發的疫苗,仲有人大事吹噓
YC同藥劑師學會,話無人信大陸疫苗, 淨係得把口講.

阿聯酋,巴林,印尼,土耳其等首長都打.
多國落單購買, 直頭用行動支持.

中國疫苗才是世界最top,所以香港黎批煇瑞留俾黃人打,唔同佢爭!

引用:
原帖由 2046jj 於 2021-1-17 03:45 PM 發表

新聞來源連結:
香港有冇得打?😶

曱甴吹噓國產疫苗無用 等無人去注射,自己成班曱甴就搶先去注射中國防止美國肺炎疫苗

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-1-17 03:53 PM 發表

土耳其總統、副總統都公開注射中國科興疫苗

政府物色的第四種疫苗應該選國藥,國藥已經國內上市,但科興還沒有.

引用:
原帖由 hk_mask 於 2021-1-17 04:04 PM 發表

香港有冇得打?😶
上大陸都要排隊呀,因為大陸而家有新疫情,唔知係唔係英國個種

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-1-17 04:01 PM 發表

YC同藥劑師學會,話無人信大陸疫苗, 淨係得把口講.

阿聯酋,巴林,印尼,土耳其等首長都打.
多國落單購買, 直頭用行動支持.
傷港磚家話鬼佬疫苗已經死了咁多人又咁多副作用,有晒數據好安全,中國疫苗冇死人冇嚴重副作用,冇死人數據所以唔安全

新華社記者:在全球新冠病毒加速變異的當下,滅活疫苗能在多大程度上抵禦病毒變異?

國藥董事長:國藥集團中國生物新冠病毒滅活疫苗上市之際,我們對全球不同來源的新冠毒株做了交叉中和保護試驗。從得到的數據看,國藥集團中國生物的新冠病毒滅活疫苗是廣譜保護的,對來自全球不同地區的毒株都有很好的交叉中和。而針對在英國發現的變異株的測試,  目前正在進行中,初步結果還不錯,可以保護。

引用:
原帖由 1333333 於 2021-1-17 04:00 PM 發表
香蕉國總統最醒目請王外交到訪就無償援助一批疫苗接收五十萬枝中國防止美國肺炎疫苗
上抖音睇,杜特爾特好禮貌對待王毅,握完手杜同王及自己唧消毒液,其他菲律賓官方戴上口罩加面罩,好得體。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]