• 瀏覽: 36,762
  • 回覆: 377
  • 追帖: 1
+17
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-17 11:57 AM 發表

香港教育一直都係咁
講公平公開公正

而家被野蠻肢解
講道理係用手架?唔岩聽就可燒人啲鋪?咁都得既,呢種民主,不要也吧!

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-17 12:09 PM 發表
都係為下一代著想, 讚
咁你仲唔躝屍趌路 定係冇本事呀 ?

唔系拎住太多錢,系英國都好難攪,果邊d經濟咁差,搵食都好渺茫

去到都係做送外賣、整水喉,夠氣力可能有機會做幾年地盤,根本就係世世代代為奴,如果咁係你嚮往生活,真係好行夾唔送,不過決心去左就千奇唔好唸住返嚟!

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2021-1-17 11:42 AM 發表
陳先生攜同妻子、兩個兒子急不及待踏上河中一塊大石,接着下一步上岸,他怕遲疑多陣子,未必能跨越湍流。38歲的陳先生前年7月開始籌備移民加拿大,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201223/418440846501744640630154.jpeg/3W9fgTOQ3CqTMWCTq9AKuwigX2WUZ73-xg0SyMYNEsg?v=w1280r16_9
條路自己揀,踎街唔好喊!

一路好走

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-17 11:44 AM 發表
成哥當年是游水的 :但要選夏天,多D貨輪執走
游去呆灣近啲😂

如果呢類人真係要回流
就係真正失敗者
老的餘生和年少被帶過去的
都會視自己的失敗是政治逼害所造成的
又會多一家人領綜緩但反共反政府

晒氣啦,個個搵值口既家長都係搵小朋友學業為借口移民架啦!
我係外國十個移民9個都咁瀨架啦!
到喲仔女大個咪又係回流返大中華呵!
唔係個老豆老母響後面加鹽加醋,我就唔信個小朋友會為左未知既學業前途,而放棄自己身邊既好朋友嗱!
重點係喲漢奸唔想比人話不忠不義既反骨仔啫,去到外國比人種族岐視咪又係鵪鶉咁,我見喲華人比人用槍指個頭都唔識開槍反擊呵!
仲有喲日產女比鬼仔強姦吊晒屎坑,都唔識報警剩係識喊!

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2021-1-17 11:42 AM 發表
陳先生攜同妻子、兩個兒子急不及待踏上河中一塊大石,接着下一步上岸,他怕遲疑多陣子,未必能跨越湍流。38歲的陳先生前年7月開始籌備移民加拿大,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201223/418440846501744640630154.jpeg/3W9fgTOQ3CqTMWCTq9AKuwigX2WUZ73-xg0SyMYNEsg?v=w1280r16_9
快啲走!

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]