• 瀏覽: 36,764
  • 回覆: 377
  • 追帖: 1
+17
講真喎,政治關我庇事,我可以完全隔絕。第一,我有手有腳,一般福利已經夠用。第二,我唔貪心,唔要求政府派福利俾自己。第三,我無諗過食政治飯(呃飯食)。咁我究竟在香港幾無民主幾無自由呢?邊個做特首關我庇事?難道選到真普選特首香港真係會太平,八國聯軍會收手?

咪傻啦!政治關我乜事,浪費青春呀。

走了不要回流

引用:
原帖由 現代足球 於 2021-1-18 12:28 PM 發表
講真喎,政治關我庇事,我可以完全隔絕。第一,我有手有腳,一般福利已經夠用。第二,我唔貪心,唔要求政府派福利俾自己。第三,我無諗過食政治飯(呃飯食)。咁我究竟在香港幾無民主幾無自由呢?邊個做特首關我庇事?難道選到真普選特首香港真係會太平,八國聯軍會收手?

簡直係中國模範公民!

引用:
原帖由 vanga 於 2021-1-18 10:58 AM 發表

哈哈
去得英國, 讀牛劍 ... 就話嗟
否則, 做乜唔留港 ( 方便) , OR SINGAPORE (亞洲頭幾名) , OR 清華北大呢 (亞洲頂級)
'英國公立學校'
ON 77777

YC話喺蠅國讀野雞都叻過你啲亞洲頂尖大學啦!!

加拿大邊揾到食

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-18 12:44 PM 發表

簡直係中國模範公民!
其實中國正在實現緊世界大同,
你坐井觀天識條鐵咩!

引用:
原帖由 9wai 於 2021-1-18 12:57 PM 發表

YC話喺蠅國讀野雞都叻過你啲亞洲頂尖大學啦!!
stupid
not curable

既然咁驚,走咗就唔好返香港

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-17 01:25 PM 發表

就係香港人
學歷高明事理
D野市民心中有數
呢個正正就係ching對現實處境誤解

引用:
原帖由 陸實柒 於 2021-1-18 11:54 AM 發表

真係有腦有讀書同了解真實世界都知過去, 唔單止你, 仲累埋下一代
不過無腦為大. 都好既香港又少D負擔
佢累唔到我既,我早就向北望,迎接盛世中華!

拎住二十萬港紙,一家四口英國住六年等入藉!

引用:
原帖由 keho4 於 2021-1-18 10:02 PM 發表
拎住二十萬港紙,一家四口英國住六年等入藉!
人哋有話唔搵嘢做?

引用:
原帖由 現代足球 於 2021-1-18 12:28 PM 發表

well said

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-17 12:14 PM 發表

呢D唔好屈落老師度
係政府問題
政府問題就可以周圍破壞?就可以教d學生出去放火?如果你出左問題我係咪可以去你屋企門口放火塞住你屋企門口唔俾你返工?

引用:
原帖由 革離 於 2021-1-19 05:24 PM 發表

政府問題就可以周圍破壞?就可以教d學生出去放火?如果你出左問題我係咪可以去你屋企門口放火塞住你屋企門口唔俾你返工?
「就可以教d學生出去放火?」

你冇真憑實據就唔好作呢啲咁嚴重吓指控喇!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]