• 瀏覽: 18,879
  • 回覆: 216
  • 追帖: 2
+2
成日講錢,許智峯唔係最緊張民主自由嗎?

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-1-17 11:21 AM 發表
宣布流亡海外的立法會前議員許智峯早前說,自己及家人的滙豐銀行信用卡戶口,被銀行單方面及無通知下取消。他今日在社交平台說,日前收到滙豐行政總裁祈耀年的電郵解釋,滙豐收到警方通知後,有法律責任採取行動,在凍結戶口一事上並無選擇,亦須遵從法律下某些保密責任。電郵又稱,早前一名職員指銀行因「商業決定」取消許...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1570836_1_L_20210117111427.jpg
滙豐收到警方通知後,有法律責任採取行動,在凍結戶口一事上並無選擇,亦須遵從法律下某些保密責任。

總裁咁講=表明許智峯係犯咗法 !

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-1-17 11:21 AM 發表
宣布流亡海外的立法會前議員許智峯早前說,自己及家人的滙豐銀行信用卡戶口,被銀行單方面及無通知下取消。他今日在社交平台說,日前收到滙豐行政總裁祈耀年的電郵解釋,滙豐收到警方通知後,有法律責任採取行動,在凍結戶口一事上並無選擇,亦須遵從法律下某些保密責任。電郵又稱,早前一名職員指銀行因「商業決定」取消許...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1570836_1_L_20210117111427.jpg
假到冇朋友啦。睇下信嘅台頭。重有話總裁出信解釋?你以為自己係邊位?曱甴嚟咋

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-17 11:36 AM 發表

可能全家係英國中咗英肺
可能佢英國搭地鐵比人老笠
所以而家等錢洗

引用:

ㄧ句講晒, 𣾀豐正扑街. 又要賺香港人嘅錢, 又要討好英國祖家嘅政府. 

幾時逃犯可以咁多要求,返來受把咪同你傾下

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-1-17 11:59 AM 發表

許已完,偽造文書好大罪嘎~~
我都認為是假的,現在呢條𨶙樣老幾呀,要總栽回覆?

條友真係白痴!個香港戶口,人都走咗佬唔喺香港,仲畀你霸住唔取消得。

如果個戶口係涉及洗黑錢或賬目不名等情況,又比警方調查,咁凍結係別無選擇,唔通任你洗晒入面啲黑錢咩?銀行而家就算做按揭都好嚴謹,何況許生你咁出名...............畏罪潛逃!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-17 11:49 AM 發表
搞卡都搞幾個月。其它事唔使做咯。聲都無埋。又話打國際線。
係世界大國英國同跨國企業鬥爭, 咪打緊國際線囉

引用:
原帖由 前往粗野的樓主 於 2021-1-17 11:26 AM 發表
嘩! 要總裁回佢。巴鳩閉囉! 尊貴。
總裁覆佢,但偏偏就係唔開返俾佢

DLLM 香港班黑記可唔可以唔好再報導呢條逃犯嘅新聞, 我有理由相信呢班黑記係間接宣傳幫許智峯眾籌, 屬於協助逃犯籌集資金囉。

反智瘋身在英國都唔同英政府講?英政府唔理你?英政府非常公義,點解唔出聲?去到本身諗住有人撐腰,點知只係負責做門口狗吠下人

咁巴閉咪叫手足去燒英國總部囉

至瘋仲係度鳩叫😡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]