• 瀏覽: 7,352
  • 回覆: 161
+7
引用:
原帖由 god 於 2021-1-17 02:08 PM 發表

文中講係28小時之後徵狀無完全消失喎,你有閱讀障礙?
都係講緊「即係每十萬人少於一人會面癱。」
難道藍絲真係咁怕報應?

引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-1-17 09:41 AM 發表
最好現場直播班醫護打輝瑞,睇下有幾多個面癱或死
第一個比人打就是你老母哈哈哈哈……

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-17 02:01 PM 發表

點解我睇唔到你成個同老人家打疫苗有關?

你表演緊「遊園驚夢」?
咁你咪自己開條link講吓囉🤣依家講疫苗面癱,係咪冇呢件事發生啊?
重點講緊以色列用美國疫苗!唔好又搬龍門啊!

小黃人話打老尾嘅會面癱,打中國嘅無面,決定都係唔打

睇報導面癱徵狀會消退但廿八小時還不足以完全消失
都唔係想像中咁得人驚

新冠肺炎肆虐一年,各地政府先後為人民安排疫苗接種計劃,挪威去年底有約3.3萬人已經接種首劑新冠疫苗,大部分是德國BioNTech與美國輝瑞合作,以mRNA技術研發的疫苗,當中最少有23名長者接種疫苗後死亡,當局相信其中13宗可能跟疫苗常見的副作用有關。政府疫苗顧問專家委員會召集人劉澤星昨表示,委員會明天將討論相關疫苗在本港緊急使用的申請,惟因藥廠提交了千多頁資料,加上有接種後死亡報告,難以估計是否可如期在農曆新年後接種,如疫苗成效和副作用比率不理想,委員會或建議撤銷接種計劃。

挪威33000人接種, 死23人, 仲未計有好多人接種後有副作用, 但死唔去個D。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-17 02:05 PM 發表

事實上我係無得選擇。

我一定要面對一個問題,就係願唔願意接受比較大的免疫反應去得到高20-45個百分點的保護。

而如果疫苗保護力不足,
打完疫苗自己中招唔會出現病徵......但會傳染人.......
而屋企的小朋友/體弱老人家.......係未打疫苗!

我家中有體弱老人家。
你使乜講咁多廢話吖,你咪全家去打廢水面癱疫苗囉,冇人阻你喎

做演員一定唔會打 🤣

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-17 02:06 PM 發表

體弱者根本就唔被建議打任何疫苗,
(大陸疫苗都唔建議59歲以上的人打)
政府照打,唔係政府問題嗎?
哦..大陸政府要打就有問題?西方政府要打就冇問題!咁即係兜口兜面嘅雙重標準啦!
而且大陸隻疫苗有極端副作用同死亡案例咩?

科興到而家係外國冇人報告有副作用

但pfizer biontec 唔係死 就 面癱

留比黑醫護用, 藍絲用大陸

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-17 02:07 PM 發表

小學生都明嘅嘢,唔知點解藍絲都唔明。
根本冇人明白你講乜嘢,你唔使喺度自high喎!

洗乜講咁多,支持中國既,揀科興,反中既,揀輝瑞同biotech,如有違背,全家爛西爛袋死,就係咁簡單!

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-1-17 11:24 發表

你話:即係講緊每十萬人少於一人要捱28小時面癱。
樓主引用嘅無線報道:「面癱至少28小時,之後徵狀沒有完全消失。」
即係捱完28小時之後仲會面癱,仲要捱。
面癱幾耐,28小時之後幾嚴重,會唔會長期面癱,無線冇講清楚。
人哋觀察佢28小時仍然面癱,已經放棄了他。
今時今日全世界醫療服務極緊缺有床位都比新冠病人啦!

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-17 09:35 AM 發表
香港有人講只會打美國輝瑞,我只會打中國科興疫苗,記住唔好同我爭啊
D黃人邊有信用,到時候咪又去打大陸疫苗

mRNA真係搏唔過

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]