• 瀏覽: 7,355
  • 回覆: 161
+7
以色列至今為全國逾兩成人口接種新冠肺炎疫苗,是全球其中一個接種率最高國家。當地傳媒引述衞生部門報道,至少十三人打針後有面癱徵狀。

以色列傳媒報道,其中一人表示接種首劑美國輝瑞藥廠和德國BioNTech合作研製的疫苗後,面癱至少28小時,之後徵狀沒有完全消失。他強調沒有其他副作用,認為接種疫苗非常重要,但承認對注射加強劑有保留。報道又引述當局指,可能更多人出現相關徵狀。

以色列總理內塔尼亞胡自從和輝瑞達成採購疫苗協議後,便全速推行接種計劃,但外界擔心政府和輝瑞的協議,包括分享個人私隱。政府強調僅分享已公開的數據,不涉及個人資料。

打美國BioNTech唔怕死唔怕面癱打啦

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/world/60038584335d19735cf2c9a7

香港有人講只會打美國輝瑞,我只會打中國科興疫苗,記住唔好同我爭啊

最好現場直播班醫護打輝瑞,睇下有幾多個面癱或死

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-17 09:35 AM 發表
香港有人講只會打美國輝瑞,我只會打中國科興疫苗,記住唔好同我爭啊
呀駛爭,黃人打輝睡

支持200W+1黃畜打  面癱針!

來呀!來呀!我陪你......
來呀!來呀!繼續......繼續.......

200幻+1打多D

東方轉帖員 轉啦

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-17 09:33 AM 發表
以色列至今為全國逾兩成人口接種新冠肺炎疫苗,是全球其中一個接種率最高國家。當地傳媒引述衞生部門報道,至少十三人打針後有面癱徵狀。

以色列傳媒報道,其中一人表示接種首劑美國輝瑞藥廠和德國BioNTech合作研製的疫苗後,面癱至少28小時,之後徵狀沒有完全消失。他強調沒有其他副作用,認為接種疫苗非常重要,但承認對注射加強劑有保留。報道又引述當局指,可能更多人出現相關徵狀。

以色列總理內塔尼亞胡自從 ...
即係講緊每十萬人少於一人要捱28小時面癱

唔講政治,
而家綜合黎睇,
就係大陸疫苗保護力較低而免疫反應亦低
輝瑞就保護力高而免疫反應亦高
同樣地,打完輝瑞/大陸疫苗,
就算保護唔到,不幸中招,徵狀都會少好多甚至無徵狀(但仍然會傳染人)

而家大家要考慮其實就係願唔願意接受比較大的免疫反應去得到高20-45個百分點的保護。

問題係如果疫苗保護力不足,
打完疫苗自己中招唔會出現病徵......但會傳染人.......而屋企的小朋友.......係未打疫苗!

面癱令手足樣貌更好看。
手足聽到一定打

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-17 09:35 AM 發表
我都係咁話. 橫掂打咗都會繼續戴口罩, 總好過打啲可能有副作用嘅疫苗.

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-17 10:56 AM 發表

即係講緊每十萬人少於一人要捱28小時面癱
唔好意思,你啲數據喺邊度嚟㗎?十萬人少於一人,你係專家⋯

改DNA的後遺症, 要半年至一年就會突現出來

所以美國有醫生知道這危險疫苗, 要破壞mRNA疫苗添!

後遺症可能n年後先出現

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]