• 瀏覽: 2,492
  • 回覆: 51
+4
引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-17 09:31 AM 發表
「齊上齊落」、「無畏無懼」、「核爆難炸開」........,種種豪言壯語,如今回想,只不過如笑話一句句。
成日講齊上齊落,係咪手足上天使啲口號?🤔🤔

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-17 10:33 發表
化整為零重難應付架 
乖乖地抓元朗白衣人落鑊找數⋯玩住先
仲講下次? 你睇來仲未見到個勢喎.

齊上齊落,無畏無懼?😂🤣😆

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2021-1-17 09:22 AM 發表
前年修例風波期間,由攬炒派成立的「新公務員工會」今晚(16日)在社交平台發文,宣布該組織正式解散。「新公務員工會」發文聲稱,公務員宣誓在即,預計「理事」均有可能無法繼續留在政府,亦意味他們將失去「理事」資格,指在面臨「理事會」不足的情況下,為保障會員資料,啟動解散工會是無奈但必要的做法。

https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202101/16/6002fc83e4b087a37b91fe161.jpg
講就兇狠做就碌能 又一例子

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-1-17 09:28 AM 發表
咁就想革命。真係笑死共產黨!
政府立法,好容易啫。如果立法就可以阻止革命,歷史上點會有革命?
歷史上因為政府立一條法律就收工嘅革命,可能只有香港嘅「時伐革命」。
歷史上因為政府要求宣誓就解散嘅工會,可能只有香港嘅「新公務員公會」。

買樓首期已搵夠,仲唔鬆人咩

攪個咁嘅工會, 零政治得益, 淨係得到以後被人關注. 一班on9漢奸.

奸邪妖獸「出師未捷身先死」。

打市民工又要害市民,
正卜街

咁快就解散,咁冇骨氣?

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2021-1-17 09:43 AM 發表
幾時炒能晒呢伙人
換轉係老美一早炒撚晒啦

仆街,收哂錢就解散,黃屎有乸聲出👏

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2021-1-17 12:52 PM 發表

換轉係老美一早炒撚晒啦
炒佢老尾啦

DKLM 呢班杏+橙害到人雞毛鴨血,自己就一啲風險都唔願承擔。
怕坐監就著草,連失業都怕,工會都解散咩。
咁叫無畏無懼?
你哋之前九噏「以死相搏」嘅豪氣呢?
無春學乜人搞革命,害到香港𠵱家咁!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]