• 瀏覽: 28,280
  • 回覆: 254
咁快就露出狐狸尾巴啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 chungalex78 於 2021-1-17 09:50 AM 發表

你看一看台灣的地圖和地理位置加上沖繩日本和南沙的那條線,你覺得值幾多錢呢?買得起嗎?除非美國發了神經主動放棄,或自身國力急劇衰退之外,我想任何情況下都不會賣😑
美國不得不賣,
因為中國才不管你美國賣不賣,時機到了就會動手。
美國有兩個選擇,一是和中國大打出手冒着同歸于盡的風險,二是把台蛙賣了賺點錢。

唔可以太樂觀,需要時間觀察拜總的舉動,因為老美壓制中國之心不會改變

匪灣省咁撐侵侵,你估拜山唔會報復咩

菜菜子輸到直

鬥又唔夠大陸鬥,想奶西人哋只當佢水魚,又無朋友又無權,都唔明啲人移民過去做嘜。

特朗普氹到蔡英文入房,換左性感內衣出哂水,點知換拜登上場,「對不起,食唔落」然後掉頭走

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2021-1-17 09:34 AM 發表

trump得返幾日命,拜登識做同中國friend返,乜都冇事
推返川普所有反華政策,
再談利益吧!

引用:
原帖由 robin09 於 2021-1-17 09:36 AM 發表

華爾街大鱷,看到中歐投資協定,中國大開放。歐洲要喝頭湯,着急上火了。
趕着要拜登儘快搞定中美第二階段貿易協定,想趕緊進入中國市場,中國金融市場還是未開發地,潛在利潤極為豐厚。
華爾街大鱷絕不能眼睜睜看着歐洲小鱷先來霸位。
利益交換
美國不斷損害中國利益
中國寧願益歐洲
都唔益美國啦

引用:
原帖由 Puke007 於 2021-1-17 09:06 AM 發表

由始至終侵侵只系貿易戰拉香港、台灣落水,從來冇抬高曱甴同台台獨身價.
但曱甴、連登撚、黃撚及黑金撚一廂情願比侵侵中出即飛

引用:
原帖由 海島清涼的盒子 於 2021-1-17 09:41 AM 發表

拜登老奸巨滑點會俾儍侵屎橋陰到
民主黨希拉里做美國國務卿時
凶狠情度
不弱於逄配奧

引用:
原帖由 DoomHK 於 2021-1-17 09:52 AM 發表

蔡英文同美國簽咗千幾億美元軍火, 貼錢陪人上牀點知新話事人唔認帳, 今次台灣大L鑊了!
尾國: 沒收非法資金

美國佬改朝換代,是最好的下台階!

引用:
原帖由 呼吸也會肥的人 於 2021-1-17 09:43 AM 發表

浸浸刻意在臨走前,為拜登留下大量政治炸彈。一直被浸浸支持者指責親中,如果拜登上任,就立即取消浸浸反華政策會中浸浸計,唔取消就會同中國交惡影響美國經濟
拜登自己諗
想要交換利益
出價啦

美國邊位做總統
中國都係要面對反中政策

中國唔係美國嘅 King Maker

收台灣皮

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]