• 瀏覽: 21,098
  • 回覆: 292
+9
引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 16-1-2021 23:02 發表

冬眠?
縮係龜殼入面,依家突返個頭出嚟

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-16 10:54 PM 發表

好簡單姐,搞事者開除學籍。
所以話毫無能力處理學生暴力問題,去專心做學者,唔好誤人子弟

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-16 10:49 PM 發表
DKLM ,而家先出聲
瞓醒咗

佢驚到依家先搵返個狗膽

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-16 10:54 PM 發表
段崇智冇譴責施襲者??
唔怕班學牲再嚟過

拉咗個美國校長未?

應該真係好震驚同不安

嚇到幾日都講唔到嘢

段王爺有冇攬住個保安喊?

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-16 22:48 發表
中文大學校長段崇智表示,對於幾日前有人刻意搗亂保安崗位,用不明粉末襲擊大學的保安人員,感到非常震驚及不安,大學有責任保護每個人的安全,包括所有職員、學生及訪客。今次事件中有員工因履...

龜縮多時後的回應聲明,証明大學層理層毫無能力處理學生在校內發生暴力問題

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2688760/段崇智:保安人員被襲感震驚及不安
中大學生會.. 校長你變得咁快呀. : 段狗===>段爸===>段狗.

引用:
原帖由 videowatcher3 於 2021-1-16 23:19 發表
段王爺有冇攬住個保安喊?

中大學生: 段狗===>段爸===>段狗.

廢柴

姓段的, 無鬼用...
唔配做校長, 根本唔識作育英材....

"Let me lay down the law," de Blasio said Monday. "Any NYC employee, any part of the city government who participated in an attack in our democratic institutions, participated an insurrection at the capitol, will be terminated. Period."

治亂世,用重典。

不如出年先發聲明

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2021-1-16 23:25 發表
姓段的, 無鬼用...
唔配做校長, 根本唔識作育英材....
係, 港大生本來比較黃的, 但校長無跪低. 即使梁家傑去佢個場講 "暴力可以解決問題", 港大校長都唔跪, 結果港大無變暴大.

相反, 段崇智就唔同, 同班學生一起暴動. 結果搞左間暴大出來, 但政府都有責任, 身為校監難道唔可以炒校長?! 值得大家深思.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]