• 瀏覽: 23,225
  • 回覆: 304
+7
在反修例風波期間成立的「新公務員工會」,今晚(16日)在Facebook發文宣布解散。對於公務員事務局日前發通告,要求所

2012年的反對德育及國民教育科運動上,顏負責籌備9月11日的大專生罷課日,他在當日批評香港政府承諾由學校自行決定課程是假讓步,並宣佈不排除擴大行動。

政府點請人的?? 讀書時搞罷課, 番工就搞罷工啦? 請佢果個都要炒啦.

仲未找數就走?!?!? 黑醫護公會驚未? 就快到妳地啦. 無畏無懼去左邊?

二百萬三罷聯合陣線」 召集全港工會,計劃在2020年6月14日發起全港罷工公投,以表態反對「港區國安法」,並於今日召開記者會。陣線目前涉及23個工會,並涵蓋文職、運輸、飲食等多個行業。目前,參與罷工公投的名單包括香港資訊科技界工會、香港會計手足工會新公務員工會等工會

到今日先知驚? 高你唔知幾多級既人都因為呢單野比人炒呀.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210116/bkn-20210116215755355-0116_00822_001.html

識時務者為俊傑

引用:
原帖由 peter925 於 2021-1-16 22:50 發表
識時務者為俊傑
要找數喎.. 之前話唔怕架..

認住尼2只曱甴

條數邊個埋呀? 一埋單就走人..

正垃圾, 無吉士到咁

顏生不如交待下簽咗聲明未?

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-1-16 23:00 發表
顏生不如交待下簽咗聲明未?
老實講, 政府應該簽左都照炒.

咁癈嫁

是不是收了很多會費?

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-1-16 23:10 發表
是不是收了很多會費?
有機會由黑錢查起.

下一個佘胃名個黑護陣線

即係佢哋都同意所有公務員都應該要效忠基本法同特區政府啦,真理是永恒的,你唔願意宣誓效忠的話,唯有辭職囉

話左無畏無懼,點解要解散,怕死咪認啦。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-1-16 23:17 發表
話左無畏無懼,點解要解散,怕死咪認啦。
又話三罷.. 現在又走去宣誓.... 政府要佢地找番條數. 唔好接納佢地忠誠的宣誓.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]