• 瀏覽: 23,340
  • 回覆: 304
+7
引用:
原帖由 kwan1516 於 2021-1-16 23:32 發表
行得正,企得正......點解要解散工會?之前無畏無懼參與罷工,可以撼動政權好撚型過喎?做咩而家笠哂水呀?最大考慮係在面臨糧支的情況下解散準備簽宣誓聲明呀?冇吉士,重話自決可以窺見香港的未來?  
所以政府跟本低能, 成日都唔明呢批人係怕無"糧支". 包括黑醫護工會. 上次范生全部放生的. 你只要企硬, 個個都會縮.

仲要拿最高調的炒左佢. 以儆效尤

樣太衰

政府公務員有反政府工會,一定要追究,肅清漢奸。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-16 11:34 PM 發表

所以政府跟本低能, 成日都唔明呢批人係怕無"糧支". 包括黑醫護工會. 上次范生全部放生的. 你只要企硬, 個個都會縮.

仲要拿最高調的炒左佢. 以儆效尤
一次又一次放生,咪就係政府on9左囉。
先後十幾個陣線、幾拾個工會、百幾個關注來來去去都係同一批人係到組織,黑醫護工會睇住災難來到時候搞罷工,明眼人都知呢班人係搞政治,黑醫護工會封關只係借口,成立時就講到明目的係搞三罷.....一次不忠,百次不容,班人必定成為禍患,炒了最高調搞三罷的人對社會有好處。

真係無周周

引用:
原帖由 kwan1516 於 2021-1-16 23:56 發表

一次又一次放生,咪就係政府on9左囉。
先後十幾個陣線、幾拾個工會、百幾個關注來來去去都係同一批人係到組織,黑醫護工會睇住災難來到時候搞罷工,明眼人都知呢班人係搞政治,黑醫護工會封關只係借口,成立時就講到明目的係搞三罷.....一次不忠,百次不容,班人必定成為禍患,炒了最高調搞三罷的人對社會有好處。
係咯. 政府都無腦的. 明知班人無"糧支", 由國泰事件, 到黑醫護, 到黑公務員公會, 唔會睇唔到佢地怕無糧支掛.

但成日放生, 你放生呢D 黑工會, 第日反咬一口就大獲啦. 政府真係想下點解決黑醫護工會啦. 一係炒Q左個笵生.

呢D臨時起的垃圾公會,明明冇乜人加入但就講到好像代表晒所有行業專業人事咁

引用:
原帖由 alvinm 於 2021-1-17 00:04 發表
呢D臨時起的垃圾公會,明明冇乜人加入但就講到好像代表晒所有行業專業人事咁
YC個計劃係打算係功能組別"做" 票 同時 搞 三罷..

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-16 10:47 PM 發表
在反修例風波期間成立的「新公務員工會」,今晚(16日)在Facebook發文宣布解散。對於公務員事務局日前發通告,要求所

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210116/photo/bkn-20210116215755355-0116_00822_001_01b.jpg?20210116222711

仲未找數就走?!?!? 黑醫護公會驚未? 就快到妳 ...
****1!成班狗屄,見錢開眼。

為保飯碗,上繳左烈士名冊未? 
明明知道有批會員喎,唔洗交數?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-16 10:47 PM 發表
在反修例風波期間成立的「新公務員工會」,今晚(16日)在Facebook發文宣布解散。對於公務員事務局日前發通告,要求所

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210116/photo/bkn-20210116215755355-0116_00822_001_01b.jpg?20210116222711

仲未找數就走?!?!? 黑醫護公會驚未? 就快到妳 ...
有名你叫!厚顏到無賓洲。

新公會成班垃圾冇膽鬼,身為反政府嘅yc就唔好委曲求存,違背自己、出賣所謂嘅手足留係政府做野,可恥!

引用:
原帖由 sanna817 於 2021-1-16 10:55 PM 發表
正垃圾, 無吉士到咁
咪就係,應該全部會員拒簽聲明或辭職

金主黎收監,全部黃絲狗收皮

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

倉底有好多兄弟哦,你拍拍屁鼓就散水阿?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]