• 瀏覽: 31,596
  • 回覆: 356
  • 追帖: 2
澳洲人又可以食平價車厘子👏

熱賣及精選
智利平就平過澳洲。但講好食,澳洲係好食好多。智利果啲細粒無咩味

以上分析純粹本人斷估
並沒有任何理性或非理性根據
請勿隨意跟隨或參考
投資或投機可升可跌,可導致虧損或盈利
投資或投機前可參考所謂專家意見
專家對各下的投資盈虧並沒有任何責任
如有需要,可高聲呼叫『唔好』向大戶救助

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pandan07 於 2021-1-16 02:40 PM 發表

中澳關係緊張之際,內地官媒引述水果商指,澳洲車厘子「劣質」,商家更青睞智利車厘子,指其更好更平。澳洲傳媒報道,有關評論引發擔憂,車厘子會否成為下一個受中澳貿易糾紛殃及的商品。 《環球時報》英文版本周報

講下水果質量啫,澳洲唔使咁緊張嘅。不過諗諗下又會幾背汗喎

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2854232?r=cpstni
講真, 今年澳洲車厘子質量真係好差, 同上年比較, 43度, 今年差左好多, 因為結果時, 下了幾埸雨而受到影響.

澳洲西人所有貨品都高價出口呃中國大陸

回覆 引用 TOP

出口術,唔玩政策,玩改變人民消費習慣,玩長遠,澳洲有排頭痕

回覆 引用 TOP

以後幫襯絲帶國,等袋鼠國哋蕉。

淆底死未

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-16 02:54 PM 發表

話明官媒⋯梗係老點嘞
重使審~叫你行左⋯你走右就是對的
唔怪得你老母生你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車站難吃的核心 於 2021-1-16 04:16 PM 發表

澳洲人又可以食平價車厘子👏
食唔哂就全部送畀「摸你身」

回覆 引用 TOP

感覺上美國嘅車厘子最好食
智利嗰啲同美國啲比差好遠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2021-1-16 02:57 PM 發表

澳洲仔: 大家一齊來聲援我, 對抗中國

各國: 聲援一定要聲援, 生意都一定要傾, 市場多左個SHARE出黎, 大家去分佢豬肉
話明聲援 緊係只係出把死人聲 生意邊有人會嫌多?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pandan07 於 2021-1-16 02:40 PM 發表

中澳關係緊張之際,內地官媒引述水果商指,澳洲車厘子「劣質」,商家更青睞智利車厘子,指其更好更平。澳洲傳媒報道,有關評論引發擔憂,車厘子會否成為下一個受中澳貿易糾紛殃及的商品。 《環球時報》英文版本周報

講下水果質量啫,澳洲唔使咁緊張嘅。不過諗諗下又會幾背汗喎

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2854232?r=cpstni
所有澳洲貨都有問題,禁止輸入中國,香港及澳門。

回覆 引用 TOP

早幾日買咗2磅屎塔炆你呀車厘了,
食落真係一般!

xyz_666

回覆 引用 TOP

啱啱用咗500買咗一盒澳洲車厘子, 真係搵笨七

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2021-1-16 14:53 發表

想買嘅忍忍手
好快香港又有特平澳洲車厘子傾銷
20元磅塔斯曼尼亞車厘子不是夢

不要美金,只愛黃金 !!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]