• 瀏覽: 3,878
  • 回覆: 71
澳洲政府推出協助港人方案,包括學生及工作簽證延長至五年,之後有機會申請成為公民,但有安全專家警告,北京或會藉此派人滲透澳洲,也有居澳港人要求政府嚴格審查申請人的政治背景,指不希望濫暴濫權的港警家人乘機移居到澳洲。 《澳洲人報》指出,教育局局長楊潤雄有一子一女正在澳洲居住,譚耀...

我地好愛國架,不過 d 仔女就唔知啦 。。。

定係係澳洲實行千人計劃呢?

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/international/20200713/OVHBQQEZEKLNJFG75IEMVXXQ34/

點解講到愛國唔可以去外國讀書,以前兩彈一星都系外國讀書。唔交流,唔學下野。點有本事愛國

如果唔係千人計劃, 就正一孽種 , d 父母點教架? 要送去勞改!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-16 02:27 PM 發表
點解講到愛國唔可以去外國讀書,以前兩彈一星都系外國讀書。唔交流,唔學下野。點有本事愛國
入籍wor 

引用:
原帖由 藍屎豬西 於 2021-1-16 02:28 PM 發表

入籍wor 
有入籍文件發出哩?再講,以前好多華僑捐好多錢比國家。佢地系外國生活幾代先啦。一樣愛國。。。

唔用腦,人講你又講

香港四大富豪。夠入籍以前既英屬香港啦。一樣捐好多學校。順德。汕頭都唔知幾多。

引用:
原帖由 藍屎豬西 於 2021-1-16 02:25 PM 發表
澳洲政府推出協助港人方案,包括學生及工作簽證延長至五年,之後有機會申請成為公民,但有安全專家警告,北京或會藉此派人滲透澳洲,也有居澳港人要求政府嚴格審查申請人的政治背景,指不希望濫暴濫權的港警家人乘機移居到澳洲。 《澳洲人報》指出,教育局局長楊潤雄有一子一女正在澳洲居住,譚耀...

https://hk.appledaily.com/resizer/k50YhS7_Jk7mJtw45nFTEzVZrwM=/640x355/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/DBTTNJAQV2J72OSQ3E4XN6OZXU.jpg
樓主註定一世係裙腳仔

取消佢地國籍, 不可雙重標準。  

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-16 02:27 PM 發表
如果你有睇內地學者嘅 YouTube,普遍係支持內地年青人去外國留學和工作,學習西方技術和體制,再回國發展
就算我自己,我都鼓勵我細路去外國做交換生,佢話master 想去外國讀,我話我會出錢畀佢去

黃人識條鐵,一世只懂做裙腳仔,做人只懂二元分法

師夷以制夷
有乜問題?

公務員ㄧ家也應該簽署聲明及宣誓擁護《基本法》、效忠特區並對特區政府負責.
修身 齊家 治國 平天下, 不能齊家, 何以治國平天下?

香港咁撚多鬼佬居住係咪唔愛自己祖國, 低咪要背景審查呀??

有骨氣,有義氣,有承擔,強力要求各愛國人士向美國申請被制裁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]