• 瀏覽: 15,712
  • 回覆: 293
  • 追帖: 1
+8
巴西公布的最新數據顯示,中國科興疫苗的整體有效率只有50.38%,比之前宣布的78%低近30個百分點,僅達到世衞疫苗有效率50%的審批標準。政府疫苗顧問專家委員會成員許樹昌在電台節...

支持政府安排先為所有醫護打輝瑞疫苗,佢地只打外國疫苗的,但絕對有理性同有醫德的醫護識得點㨂
國貨就留被我地有理性的市民去打吧!

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2688710/許樹昌:輝瑞疫苗已交數據+或安排最先接種

應該暫時輝瑞最穩陣
英、美加埋已經有超過一千幾百萬人接種咗
只有極零星嘅不良反應報告

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-16 10:28 AM 發表
應該暫時輝瑞最穩陣
搞笑,想穩陣就唔會打呢隻啦。

係就好啦,黃人做白老鼠先,弓起晒,應該無事既,放心去打啦,但唔好預我 😀

引用:
原帖由 amypat 於 2021-1-16 10:30 AM 發表

搞笑,想穩陣就唔會打呢隻啦。
最穩陣梗係睇定定先諗打唔打
睇數據就輝瑞暫時最穩陣
斷估就任你點噏都得

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-16 10:10 AM 發表
巴西公布的最新數據顯示,中國科興疫苗的整體有效率只有50.38%,比之前宣布的78%低近30個百分點,僅達到世衞疫苗有效率50%的審批標準。政府疫苗顧問專家委員會成員許樹昌在電台節...

支持政府安排先為所有醫護打輝瑞疫苗,佢地只打外國疫苗的
國貨就留被我地市民去打吧!

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2688710/許樹昌:輝瑞疫苗已交數據+或安排最先接種
交咗數據係一回事,分析其可信性真實性才需要心智。
Too good to be true嘅事物通常唔多真實。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-16 10:28 AM 發表
應該暫時輝瑞最穩陣
黃人果然係冇左人性~

“極零星嘅不良反應報告” 都講得出

分析文宣數據緊要過分析疫苗數據

何柏良給出了重要信息,他說挪威每星期死四五百個老人,挪威人口538萬,照這比例,這25000首次注射的人裡面應該只會死兩個,但卻死了23個,足足多了十倍.

引用:
應該暫時輝瑞最穩陣
你打輝瑞係至好呀!

輝瑞等班醫護打先

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-16 10:10 AM 發表

支持政府安排先為所有醫護打輝瑞疫苗,佢地只打外國疫苗的
國貨就留被我地市民去打吧!

新聞來源連結:
高官都係第一批打

絕對好事.............蔡堅可以嘗一嘗西方疫苗呢...........!!

引用:
原帖由 green2016 於 2021-1-16 10:31 AM 發表
係就好啦,黃人做白老鼠先,弓起晒,應該無事既,放心去打啦,但唔好預我 😀
公務員及醫護人員先行.............絕對好事...........!!
無事大家多個選.......有事醫院自己人........凡事方便.....!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]