• 瀏覽: 15,780
  • 回覆: 293
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-1-16 11:08 AM 發表

公務員及醫護人員先行.............絕對好事...........!!
無事大家多個選.......有事醫院自己人........凡事方便.....!!
我呢啲愛國公務員只會打中國制疫苗,輝瑞留俾班曱甴打。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-16 10:35 AM 發表

最穩陣梗係睇定定先諗打唔打
睇數據就輝瑞暫時最穩陣
斷估就任你點噏都得
睇數據輝瑞唔係最穩陣,係效力最猛,副作用最勁。

你對穩陣既定義原來係死得最多人果隻?

我等睇強制醫護先打輝瑞後,曱甴有什麼反應

引用:
原帖由 benben999 於 2021-1-16 11:49 AM 發表

巴西最神奇, 佢明明公布科興差過人, 但係立即又開始打科興

即係叫全世界唔好同佢爭, 科興好差架, 大家用美國貨啦
佢地個試驗設計同計算方法明顯係比其他第三期試驗更不利疫苗,臨尾個原始數據其實唔到五成,結果逼住將條數做返上去,唔敢唔買,笑撚死。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-16 11:41 AM 發表

又話中毒年輕化>肺纖維化??
無事嘅都未死得……中咗新冠病毒都有好多後遺症架喇

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-1-16 12:00 PM 發表
我等睇強制醫護先打輝瑞後,曱甴有什麼反應
打左之後醫護可能變返正常, 都係好事

引用:
原帖由 caihk 於 2021-1-16 11:04 AM 發表

高官都係第一批打
林病及一衆焗腸,支持國家,打國產貨……

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-16 10:10 AM 發表
巴西公布的最新數據顯示,中國科興疫苗的整體有效率只有50.38%,比之前宣布的78%低近30個百分點,僅達到世衞疫苗有效率50%的審批標準。政府疫苗顧問專家委員會成員許樹昌在電台節...

支持政府安排先為所有醫護打輝瑞疫苗,佢地只打外國疫苗的
國貨就留被我地市民去打吧!

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2688710/許樹昌:輝瑞疫苗已交數據+或安排最先接種
調查:接種疫苗 30%避揀科興
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210116/00176_008.html

34%首選德國BioNTech
至於疫苗選擇,約34%人以德國BioNTech疫苗為首選、約31%以該疫苗為第二選擇、僅約13%受訪者不選擇該疫苗。另外,有約29%受訪者首選英國阿斯利康疫苗,作為第二選擇有約32%,約10%不會選擇該疫苗。林志釉表示,政府可以減少購買不太受歡迎的科興疫苗,同時購入更多其餘兩款疫苗。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-16 12:02 PM 發表

無事嘅都未死得……中咗新冠病毒都有好多後遺症架喇
打完mRNA 可能仲衰過中肺炎

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-16 11:34 AM 發表
輝瑞D數據真係聯想到波音, 等班白老鼠打完先,都係個首選一定係科興
睇波陰數據,不如睇吓有幾多波陰機由天空跌落嚟……
同理,睇輝睡D數據,不如睇吓有幾多人打完死Q左………

引用:
原帖由 benben999 於 2021-1-16 12:02 PM 發表

打左之後醫護可能變返正常, 都係好事
曱甴的DNA 已入骨髓
無得救

只有死才能解決問題

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-1-16 11:36 AM 發表

初期好多醫護說沒得選擇被迫打科興.........現在如他們所願輝瑞疫苗先行..........!!
現在無借口打其他疫苗..........終於有西人疫苗打了.........!!
次次都係班黑醫護咩專家亂吠,而家承佢地所願打輝瑞

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-1-16 11:08 AM 發表
愛國藍絲打國貨

黃絲打外國貨

完!!
都幾好,各有各選擇,等如食牛腩河,有D人喺都要辣椒油,我相反,你加左辣椒油,我唔會食,又辣,又油淋淋。

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-1-16 12:08 PM 發表

打完mRNA 可能仲衰過中肺炎
咪好似SARS 果時香港醫護亂俾藥, 食到D病人今時今日仲係骨枯

引用:
原帖由 小張自強 於 2021-1-16 12:06 PM 發表

林病及一衆焗腸,支持國家,打國產貨……
唔得
就是她們要買輝瑞的

好應該為她們行為負責,打輝瑞以作示範

市民對科興大信心,就是對輝瑞懷疑,所以林病和笑恥要打輝瑞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]