• 瀏覽: 3,122
  • 回覆: 64
多國開始為民眾接種新冠疫苗,但出現不少過敏甚至接種後死亡的個案。挪威藥品管理局周四(14日)表示,該國至少23人注射美國

多國開始為民眾接種新冠疫苗,但出現不少過敏甚至接種後死亡的個案。挪威藥品管理局周四(14日)表示,該國至少23人注射美國輝瑞藥廠和德國BioNTech公司的疫苗後死亡,全部都是80歲以上免疫力較弱的長者,正詳細調查他們的死因。

咁Like (mRNA)技術人仕,
快d去打啦,
我就打國貨算勒。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210115/bkn-20210115110211113-0115_00992_001.html

今日諍喺無線新聞有講,其他電視台就唉

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-1-16 04:34 AM 發表
今日諍喺無線新聞有講,其他電視台就唉
都給他們主子 隱藏了
壞事不報道

引用:
原帖由 英犬喪鐘起 於 2021-1-16 04:51 AM 發表

都給他們主子 隱藏了
壞事不報道
都唔明啲人為咗一己私利可以將良心埋沒

斷估接種的長者數目唔會好多, 長者死於疫苗機率應該很高

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-1-16 04:58 AM 發表

香港台灣的 西方奴才媒體都是這樣

https://youtu.be/Kw1-eZHk6eI

參考!參考!

mRNA疫苗是第一次用在人類身上,未來有什么副作用誰也說不清楚。

打美國疫苗死得仲快

引用:
原帖由 sam0010 於 2021-1-16 06:47 PM 發表
打美國疫苗死得仲快
死亡率與 重大副作用 比率太高

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-1-16 04:58 AM 發表

HK is dying

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-17 12:18 AM 發表

HK is dying
而家大家要考慮其實就係願唔願意接受比較大的免疫反應去得到高20-45個百分點的保護。

而家情況
就係如果疫苗保護力不足,
打完疫苗自己中招唔會出現病徵......但會傳染人.......而屋企的小朋友.......係未打疫苗!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-17 12:27 AM 發表

而家大家要考慮其實就係願唔願意接受比較大的免疫反應去得到高20-45個百分點的保護。

而家情況
就係如果疫苗保護力不足,
打完疫苗自己中招唔會出現病徵......但會傳染人.......而屋企的小朋友.......係未打疫苗!
一打都死鳩左仲保護條毛咩。
仲有d百分點只有巴西9up,
真係咁低仲乜訂一億?
退貨啦diu..

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-17 01:40 AM 發表

一打都死鳩左仲保護條毛咩。
仲有d百分點只有巴西9up,
真係咁低仲乜訂一億?
退貨啦diu..
死果23個全部係八十歲以上的長期病患體弱一族,
關唔關隻疫苗事都成問題(日日都有人食完白米飯後死)
小弟有排唔到八十,除高血壓呢一個都市病外,都有幾年未睇過醫生(唔算體弱吧?),
但就真係有八十歲以上長輩唔被建議打疫苗。

所以真係無資本去只顧自己嘅免疫反應。

至於巴西,簡單一句,佢唔夠先進去貯存/運送輝瑞,所以只可以選擇大陸疫苗。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]