• 瀏覽: 2,381
  • 回覆: 30
+2
中共計劃出手反制英國BNO 5+1移民計劃。早前有傳媒指北京考慮禁止BNO護照持有人在港出任公職及褫奪投票權,《經濟日報》今日則引述消息指,透過BNO 5+1移民計劃取得英國國籍的香港人,北京將取消其中國國籍,變相喪失香港永久居民資格,不能再出任公職及公務員,也不能有投票權。...

“中國籍”與“居港權”是兩件不同的東西, 怎能混為一談??

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/local/ ... LVHHPEUKNY6HGK3REA/

「嚮應環保,一係上深圳,一係過大海」
阿柒,香港係大陸管,而家俾你班友玩到,大陸點談就點談!

是該 對 英國違反 BNO 承諾 做出回應了

權貴不受影響繼續可以有雙重國籍
老百姓就一定要二擇一
中國咁做其實都考慮得好週到下

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-1-15 11:13 PM 發表
閘住, 咩“你班友”吖??

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-1-15 11:13 PM 發表
多得泛民伙黑暴好努力咁爭取攬炒香港,令中央下定決心立國安法…泛民一大政績來的亦是200萬+1所爭取到的

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-15 11:36 PM 發表

12008478 多得泛民伙黑暴好努力咁爭取攬炒香港,令中央下定決心立國安法…泛民一大政績來的亦是200萬+1所爭取到的
淨係見到美國當芝麻狗咁玩咋喎..

果堆終芯...終海油...恐紙學院...抖陰...既垃圾全部掃走哂

早該如此
取消他們 香港身份
免得他們侵蝕 真正港人 的福利 

毒果無人系中國都到收風

雙重標準

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-15 11:17 PM 發表
權貴不受影響繼續可以有雙重國籍
老百姓就一定要二擇一
中國咁做其實都考慮得好週到下
例如李家誠 加拿大藉 當然可以有中國藉

但普通人當然要二揀一

嘩 幾L愛國呢? 其實普通人走有咩影響? 李嘉誠走 你就驚姐 更何況每日150 新香港人 走9哂300萬個又如何? 有新香港人黎取代嫁啦!

為咩要諗盡辦法阻止人地跟返女皇? 咪等信黨既新香港人取代囉

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-1-16 08:05 AM 發表

但普通人當然要二揀一

嘩 幾L愛國呢? 其實普通人走有咩影響? 李嘉誠走 你就驚姐 更何況每日150 新香港人 走9哂300萬個又如何? 有新香港人黎取代嫁啦!

我覺得搞BNO, 唔係反制英國, 係志在沛公, 完善國安法啫!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-16 10:10 AM 發表

我覺得搞BNO, 唔係反制英國, 係志在沛公, 完善國安法啫!!
你犯左法 係咪都要走嫁啦 有冇中國藉 居港權咪一樣 不過多此一舉 有中國藉 但要坐監

泛民已經全滅 加上下屆參選 能否有效提名? 都唔駛講 全部提名得工聯會 民建聯 紫荊黨 經民聯 你有冇投票權咪一九樣

但會衍生出 你唔搞bc 美藉 加藉 紐藉 你講得通咩? 仲有喎 大陸人持外國護照點都多過香港人持bno! 人地日本護照都有 仲有埋架人名添 一樣冇除中國藉 

成班爛屍應該全部拉9哂去 度埋d屎橋出黎 搞亂香港 搞亂國家 大陸人要兩個國藉 因為人地係從事兩國貿易 日本為例 你冇日藉 有好多限制 冇中國藉 又係大陸好多限制 你摺L左佢唔好做囉! 

中央唔理就係因為咁 你管 就做唔到生意 變相影響中國經濟出口 即係自我制裁 又要唔識 又要倡乜倡物 咁L多淘寶貨喇播 日本人識做淘寶掌櫃? 中國貨冇外銷? 世界工廠黎 你點同外國做生意? 做國際貿易生意 冇可能只順其中一國 

我又睇唔到bno人士走左 對香港有咩不利 有錢果炸本身都係bc 冇錢果批 走左又唔會對香港有損害 你你反制乜反制物 就會衍生以上問題 搞亂遊戲規則 你話佢破壞完香港先走 佢犯左法就點都要走啦 留返個中國藉黎坐監咩? 

我就話咪L搞咁多野 拜登上台都唔得閒理你大陸仔 搞咁多野只會令香港越來越被孤立 更加難以重啟中西方交流 遲下去日本冇免簽證 就係你班爛屍爭取返黎! 

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-1-16 08:05 AM 發表

但普通人當然要二揀一

依家咪比BNO決心跟隨女皇誠心做佢子民等佢哋無異心做個英國人囉但首先要英國肯接收晒佢哋,中國咪幇緊班BNO要英國全部接收囉

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-1-16 10:49 AM 發表

你犯左法 係咪都要走嫁啦 有冇中國藉 居港權咪一樣 不過多此一舉 有中國藉 但要坐監

泛民已經全滅 加上下屆參選 能否有效提名? 都唔駛講 全部提名得工聯會 民建聯 紫荊黨 經民聯 你有冇投票權咪一九樣

但會衍生出 你唔搞bc 美藉 加藉 紐藉 你講得通咩? 仲有喎 大陸人持外國護照點都多過香港人持bno! 人地日本護照都有 仲有埋架人名添 一樣冇除中國藉 

成班爛屍應該全部 ...
你有無聽777講:“人地制裁你, 唔通你唔反制呀? ?”

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]