• 瀏覽: 3,130
  • 回覆: 26
引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-1-19 18:11 發表

有道理
七警及朱警司案,目的就係要警察放棄執法,基本上目的都已經達到,警察對黑暴都處於接近放棄狀態,因為前線至警司級無人想做第二個七警朱警司,而肥仔聰自己就等退休,結果全個警隊就個個射幾粒催淚彈就收工,响度等解放軍出來執手尾

中央當然知道警察把戲,就偏偏不出解放軍,就擺一萬武警响深圳,迫使警察不得投降繼續抗暴

講戰力,對付暴徒單憑警察一己之力已能應付,深圳一萬武警係要來對付警察的

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-19 18:24 發表

一萬武警當然係防範於未然,但我覺得唔係預計警隊會投降,係預防更高層向黑暴投降;至於係邊一個,盡在不言中啦

前年五月開始,成個夏天秋天,港府高層都係消極應對黑暴;阿爺以防萬一(烏克蘭顏色革命出現,「解散警隊」),派武警準備接收香港治安
但當時警察的態度,同放棄執法基本上分別不大,將暴徒趕到下個街口之後然後後徹退回警署內,根本無抗擊意思

中央講三次止暴制亂然後再派武警駐深圳,特首才絲絲然搞個禁蒙面法出來敷衍中央

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-1-19 06:31 PM 發表

但當時警察的態度,同放棄執法基本上分別不大,將暴徒趕到下個街口之後然後後徹退回警署內,根本無抗擊意思

中央講三次止暴制亂然後再派武警駐深圳,特首才絲絲然搞個禁蒙面法出來敷衍中央
x2,我都睇到掹,好似完全無晒符咁

我記得當時阿爺好似召見過警隊高層,應該係架空某人

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-19 18:34 發表

x2,我都睇到掹,好似完全無晒符咁

我記得當時阿爺好似召見過警隊高層,應該係架空某人
睇時間軸,721中聯辦遇襲後武警才南下深圳

721當晚警察已經將暴徒趕至港澳碼頭,但突然全部後徹,以致中聯辦遇襲,可見警隊完全無執法意志,任由暴徒襲擊中央駐港機構,挑戰中央權威

然後到8月中深圳有人見到有軍車向香港集結,8月尾武警駐紮深圳

就係俾訊息警察,不要妄想揸流攤

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-1-19 06:42 PM 發表

睇時間軸,721中聯辦遇襲後武警才南下深圳

721當晚警察已經將暴徒趕至港澳碼頭,但突然全部後徹,以致中聯辦遇襲,可見警隊完全無執法意志,任由暴徒襲擊中央駐港機構,挑戰中央權威

然後到8月中深圳有人見到有軍車向香港集結,8月尾武警駐紮深圳

就係俾訊息警察,不要妄想揸流攤
謝謝師兄資料,我記性不好

我一直認為,成個黑暴動亂,係經過長時間策劃(反國教之前已經開始),投入大量資源,分工非常仔細,亦有大量細作滲透政府

除左好明顯既黃教師黃媒黃文棍黃妓者,政府內部,私髮、劣正、老廉,都被黃人滲透;所以師兄你認為警隊亦已被滲透,我同意

黑暴幕後老闆一早已部署好,將黃人放到各部門阿頭既位置,某人就可以領導政府「起義」

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-19 06:59 PM 發表

我一直認為,成個黑暴動亂,係經過長時間策劃(反國教之前已經開始),投入大量資源,分工非常仔細,亦有大量細作滲透政府

除左好明顯既黃教師黃媒黃文棍黃妓者,政府內部,私髮、劣正、老廉,都被黃人滲透;所以師兄你認為警隊亦已被滲透,我同意

黑暴幕後老闆一早已部署好,將黃人放到各部門阿頭既位置,某人就可以領導政府「起義」
係架!警隊有唔少黃絲中高層,在反黑暴初期嗰啲黃警係故意指令前線警員唔準做嘢,勒住拖住前線警員執行職務。

我相信政府各部門中準備內應嘅黃絲高層根本沒有意識到自己係上咗叛變/政變集團嘅賊船!只係蠢蠢咁以為自己為理想!
而在阿爺眼中呢一場係徹徹底底嘅叛變!

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-1-19 19:57 發表

係架!警隊有唔少黃絲中高層,在反黑暴初期嗰啲黃警係故意指令前線警員唔準做嘢,勒住拖住前線警員執行職務。

我相信政府各部門中準備內應嘅黃絲高層根本沒有意識到自己係上咗叛變/政變集團嘅賊船!只係蠢蠢咁以為自己為理想!
而在阿爺眼中呢一場係徹徹底底嘅叛變!
其實有數得計
97年加入警隊,到今日已有23年年資,最少最做到總督察

呢批人帶住港英榮光,先係最容易滲透

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-19 18:59 發表

到後來警方繳獲大量軍火,就出現解放軍出營執磚

警察搜到的軍火中,全部都係美式步槍,而且係新簇簇似未用過的,如果係黑市武器,怎可以找到如似大量全新的,而且還是美式的。香港鄰近使用美式武器的地方最近都要菲律賓泰國台灣,而且只能搞到二手貨。

試問有誰有能力短時間內搞到如此數量,還要全新的美式武器,一定係有特殊途徑引入,甚至有僱傭兵到港

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-1-19 08:50 PM 發表

其實有數得計
97年加入警隊,到今日已有23年年資,最少最做到總督察

呢批人帶住港英榮光,先係最容易滲透
係有呢啲人,我有個朋友嘅老豆係一個已退休消防員,佢真係口口聲聲同我朋友講:係英國佬英女皇養大你嘅,我嘅長俸都係英國佬當年批俾我先有!

我對黃絲嘅睇法係三十幾四十歲打上嘅廢中廢老,佢哋黃得好頑固,相反後生被洗腦嘅學生可能仲有變返正常嘅機會。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-1-19 09:00 PM 發表

到後來警方繳獲大量軍火,就出現解放軍出營執磚

警察搜到的軍火中,全部都係美式步槍,而且係新簇簇似未用過的,如果係黑市武器,怎可以找到如似大量全新的,而且還是美式的。香港鄰近使用美式武器的地方最近都要菲律賓泰國台灣,而且只能搞到二手貨。

試問有誰有能力短時間內搞到如此數量,還要全新的美式武器,一定係有特殊途徑引入,甚至有僱傭兵到港
海關都有內應吧!

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-1-19 21:12 發表

海關都有內應吧!
海關有內應就當然,郵政亦不少,部份武器係拆件然後通過郵包寄到香港

另外外交郵包係免檢,郵包裡面裝啥,只有送件人和收件人才知

還有外交人員的行李,就算x光機見到是把槍,亦無權截停無權搜查

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-1-19 21:11 發表

係有呢啲人,我有個朋友嘅老豆係一個已退休消防員,佢真係口口聲聲同我朋友講:係英國佬英女皇養大你嘅,我嘅長俸都係英國佬當年批俾我先有!

我對黃絲嘅睇法係三十幾四十歲打上嘅廢中廢老,佢哋黃得好頑固,相反後生被洗腦嘅學生可能仲有變返正常嘅機會。
呢批人就係今日的黃老師黃醫護

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]