• 瀏覽: 20,526
  • 回覆: 235
+3
遲d有香港黎10萬個外賣仔爭生意

AV攝影師?

走左, 唔好來香港, 88

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-15 08:35 PM 發表
老老實真今次係
早買早享受
舊買貴幾舊
買乜?

真陰公,而家咁嘅疫情很多英國人在家工作送外賣才收入較高,如果將來疫情過後送外賣生意一定差,咁呢班人搞乜嘢維生?

引用:
原帖由 rrhk1974 於 2021-1-15 08:38 PM 發表

hkd12500... 一支可樂係英國都50大元啦。

吊你,咁凍踩單車,衰過隻狗
咁撚窮,有病點算?等死嗎?

真好哦趕緊去 

引用:
原帖由 蹺口巉手 於 2021-1-15 08:41 PM 發表

唔止20%架,夾埋National Insurance成32%.
呢個高質外賣C跌唔入稅網噃....如果5年都無交稅,唔使旨意俾你申請入籍,成班天真嬌
一語中的,無貢獻,肯定無得留底。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-1-15 19:35 發表
筆者是在港土生土長的80後自由攝影師Jordan,去年10月中出發到英國並以LOTR(Leave Outside the Rules)入境,因為所持的積蓄有限,訂下目標在一個月內找到工作,結果在11月倫敦進入Tier 3後不久,便開始了做「外賣仔」的工作。由於受疫情影響,加上...

https://hk.appledaily.com/resizer/ayJJFfb-xm0yzjnLPOcm3b_-FNg=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/01-14-2021/t_627cbaf05f1e4824bf9a6482d539934a_name_20210116_sub428.jpg
係我屋企做Part-Time 的鐘點. 都唔止收我 $12500
不過我絕對讚成黃人過去同唔好番來既. 生果報呢排靠害, 講到搵咁小, 仲要周街走.

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-15 09:02 PM 發表

可能班YC學香港的士佬咁避稅
鍾意咪避到夠囉
鬼佬好軍真,無交過稅就斗零福利都無.
何況玩LOTR,無貢獻俾你入籍,第一日識英國佬呀

有晒樣, 北京係時候宣佈取消呢D人既香港籍, 比個機會佢只做英國人

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-1-15 09:08 PM 發表

咁撚窮,有病點算?等死嗎?
唔使擔心,入境要一次過俾哂NHS surcharge..£3250/5年.
門診要預約,等兩/三日啦,傷風感冒姑娘叫你自己買藥食,見到醫生就叫你多休息,飲多啲水,都係叫你自己買藥食.
病到就死...唔怕有白車到,救護必check維生指數,低就唔送醫院,吩咐你聯絡定殯儀館.所以英國大部份老人家/未期病人都係家中/老人院離世

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-15 07:38 PM 發表

佢係香港可能搵唔到$12500/月
攝影師呢類工種收入有多有少,少果d同失業冇乜分別

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-1-15 07:51 PM 發表
英國冬天踩單車送外賣?
萬二蚊唔夠醫傷風

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-15 07:40 PM 發表

20% Tax

千祈咪撚病死,遺產稅40%

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]