• 瀏覽: 20,617
  • 回覆: 235
+3
又話BNO好受英國歡迎吾係人人去到做經理?點解做外賣

多謝「手足」貼士
手足們記得去英國送外賣

又可以減肥又可以搵錢
記得唔好番香港

引用:
原帖由 FX2036 於 2021-1-15 07:56 PM 發表
以為月薪萬幾蚊英鎊咁巴閉。
踩單車做送外賣係可以有萬幾蠅鎊一個月,即係成十幾萬港紙

送外賣係有咁高人工,蠅國d本土白鬼黑鬼都爭住做啦,幾時會輪得到俾你d流浪港燦做啦

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-15 07:38 PM 發表

佢係香港可能搵唔到$12500/月
搵咁多錢咁好景,咁就真係去英國定居,唔好回流返嚟啦!香港生活迫人

引用:
原帖由 k514 於 2021-1-15 11:22 PM 發表

嘩無交過稅,唔比入藉,揾唔到工咪福街
係香港至來者不拒,任你啜福利啫
英國佬玩5+1好吊詭㗎,要6年時間至知批唔批,其實係睇你有多少財力貢獻.
過幾年到第二個黨執政,或中英關係和好,修改吓政策,呢班LOTR就一殼眼淚
有心嘅就好似當年咁....直接俾BC啦.

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-1-16 12:36 AM 發表
又話BNO好受英國歡迎吾係人人去到做經理?點解做外賣
英國興經理送外賣呀,散仔留喺舖頭打機啊

引用:
原帖由 caritalau 於 2021-1-15 11:27 PM 發表

係英國啲空氣咁自由 環境咁叉靚點會病
最多自由空氣喺哂倫敦underground,搭完成鼻碳屎

引用:
原帖由 onnam 於 2021-1-15 07:35 PM 發表
筆者是在港土生土長的80後自由攝影師Jordan,去年10月中出發到英國並以LOTR(Leave Outside the Rules)入境,因為所持的積蓄有限,訂下目標在一個月內找到工作,結果在11月倫敦進入Tier 3後不久,便開始了做「外賣仔」的工作。由於受疫情影響,加上...

https://hk.appledaily.com/resizer/ayJJFfb-xm0yzjnLPOcm3b_-FNg=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/01-14-2021/t_627cbaf05f1e4824bf9a6482d539934a_name_20210116_sub428.jpg
畜去不回!

有部手機影相就叫攝影師

聽講,英國十分短缺在糞渠內的清潔工,當地歡迎香港人加入!

引用:
原帖由 onnam 於 2021-1-15 07:35 PM 發表
筆者是在港土生土長的80後自由攝影師Jordan,去年10月中出發到英國並以LOTR(Leave Outside the Rules)入境,因為所持的積蓄有限,訂下目標在一個月內找到工作,結果在11月倫敦進入Tier 3後不久,便開始了做「外賣仔」的工作。由於受疫情影響,加上...

https://hk.appledaily.com/resizer/ayJJFfb-xm0yzjnLPOcm3b_-FNg=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/01-14-2021/t_627cbaf05f1e4824bf9a6482d539934a_name_20210116_sub428.jpg
自由攝影師,即係冇固定職位與收入!咁都去到外國?仲咁叻做埋送外賣!
係英國繼續做上等人!希望永遠不要回來!🙏🙏

好勵志,黃屍仲等?

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-1-15 08:09 PM 發表
點解唔去毒果做攝影師?
毒果咁cheap會比人笑

引用:
原帖由 rrhk1974 於 2021-1-15 08:38 PM 發表

hkd12500... 一支可樂係英國都50大元啦。

吊你,咁凍踩單車,衰過隻狗
阿Q精神:咁好過俾錢去gym room踩單車!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]