• 瀏覽: 8,205
  • 回覆: 99
+3
咁L小錢做黎把L,轉行外賣屎忽啦好 pay 好多!

英磅定港元?

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-1-15 07:41 PM 發表
去年毒果叫人暴動,今年叫人移民。
信者得___,自己填啦。
其實d毒媒開始轉風向, 已經啦係講緊去到外國有幾好..., 反佢地唔係想水多d人去, 而係開始係嚇9 d人等佢地唔好過去...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-15 07:26 PM 發表
做外賣咁辛苦一個月先得 12500,英國生活指數比香港仲要高,12500 係香港都話係亂世,咁係英國咪係地獄。

筆者是在港土生土長的80後自由攝影師Jordan,去年10月中出發到英國並以LOTR(Leave Outside the Rules)入境,因為所持的積蓄有限,訂下目標在一個月內找到工作,結果在11月倫敦進入Tier 3後不久,便開始了做「外賣仔 ...
以我所知,英國外賣員平均每個外賣賺三英鎊,每星期大約賺三百至四百英鎊,每月大約一千至一千二百英鎊,即是大約一萬二千港元左右。這個工資在香港生活都相當之不容易,更何況英國物價和政府稅收都遠比香港高,這個薪金相信在英國生活非常艱難。

引用:
原帖由 xx1233xx 於 15-1-2021 19:43 發表
做外賣仔好,唔驚餓,一餓就打開個外賣食2啖,d鬼佬唔會覺
唔好食又可以吐返落去

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-15 07:26 PM 發表
做外賣咁辛苦一個月先得 12500,英國生活指數比香港仲要高,12500 係香港都話係亂世,咁係英國咪係地獄。

筆者是在港土生土長的80後自由攝影師Jordan,去年10月中出發到英國並以LOTR(Leave Outside the Rules)入境,因為所持的積蓄有限,訂下目標在一個月內找到工作,結果在11月倫敦進入Tier 3後不久,便開始了做「外賣仔 ...
80 後....當你89 年今年都32

為生計轉行做外賣仔 <- 你做得幾多年? 比你做夠10 年......42歲...咁之後呢?

當你外賣仔做2 年.....2 年之後34歲 , 你又做咩呢...

而家一個月支出幾多呢?
一個月可以有幾多$ 剩?

當你冇$ 既時候, 你就發覺原來係一個自由既地方冇$去行使自由最可悲

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2021-1-16 00:01 發表

80 後....當你89 年今年都32

為生計轉行做外賣仔 <- 你做得幾多年? 比你做夠10 年......42歲...咁之後呢?

當你外賣仔做2 年.....2 年之後34歲 , 你又做咩呢...

而家一個月支出幾多呢?
一個月可以有幾多$ 剩?

當你冇$ 既時候, 你就發覺原來係一個自由既地方冇$去行使自由最可悲
殖民奴生存的價值是為主人服務。

恭喜……高危行業,早啲中covid

英國係咪請大量BNO福伯?

引用:
原帖由 七個委屈的薯仔 於 2021-1-15 09:00 PM 發表
咁L小錢做黎把L,轉行外賣屎忽啦好 pay 好多!
好快

真係悲哀🤭

引用:

點會㗎BNO係上賓,去到應該人人做經理一定係假新聞

又話攝影師

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-15 07:29 PM 發表
 年青人加油
加油快d去英國送外賣啦

外賣師

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]