• 瀏覽: 14,450
  • 回覆: 169
+5
引用:
原帖由 tam_n 於 2021-1-15 07:47 PM 發表

香港有啲人逢中必反,西方冇呢個因素。
不過香港人個個戴口罩,西方人好似仲未信口罩有用。
外國好多人連有新冠肺炎呢個病刀唔信有,駛鬼戴口罩

反應香港記者質素是如何

引用:
原帖由 同歸於盡 於 2021-1-15 08:40 PM 發表
香港比起其他發達城市已做得好好,呢壇野根本冇絕對正確做法,黑記只識捉政府痛腳,完全對香港冇幫助,只識製造話題挑起事端,最冇用就係呢d所謂記者
全民驗又話送中
禁足令又話唔得
打疫苗又話無信心
清唔到零又話政府無能
大佬,成八百萬人冇人有抵抗力,都係每日三幾十單仲想點呀?

支持記者關注組

感謝張醫生,辛苦晒。

引用:
原帖由 1333333 於 2021-1-15 07:11 PM 發表
新冠肺炎疫情反覆,衞生署今日(15日)公布新增38宗個案,當中3宗為輸入個案,而在35宗本地個案中,有14宗屬源頭不明,另有40多宗初步陽性個案。相

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210115/426826134533967872192830.jpeg/5Zxrrdp1D8XjMSikuFUZNQjrcNEkgPL0JhLAOiYSwDo

...
真係辛苦張竹君。上面啲老細唔掂,又要日日對住啲垃圾黑記。

引用:
原帖由 billy80 於 2021-1-15 07:23 PM 發表
妓者話用“黑妓曱甴群體免疫法”最好!
曱甴本身全身病毒

香港記者質素低EQ低IQ低已成事實,只會不斷製造矛盾,香港黑妓係全香港最低賤最被鄙視工作,冇誠信冇專業已經係不變事實。

封關呀 賤婦
你的月薪給我算了吧
放任中國病毒 滿香港跑!

簽名檔

張醫生

引用:
原帖由 ANDYSS 於 2021-1-15 08:58 PM 發表
支持張醫生~你答得好好!一日比返不撚知所謂嘅記者亂咁問!答都答足一年啦!交返個波比佢係最啱嘅!咁撚叻就你嚟做嘛!人唔自動自覺避疫!仲要四圍走嘅?只係怪醫管局同政府咪嘥鳩氣囉!你又唔係司長級?應對班閪記已經煩悶!仲要聽埋D不撚知所謂嘅問題!大大聲𨳒埋去啦!唔靠自己自動自覺避疫!靠顯鳩政府你問乜都冇用!
依家, 大班人被放大假、無薪假、甚至失業;加埋仔女停課, 於是冚家走晒出街, 行呀行、食呀食, 仲唔帶住病毒隨處播咩!!

我係記者就建議  炒撚曬你班高官

引用:
原帖由 萬家自信的高峰 於 2021-1-15 20:08 發表

我都同意無必要日日開。本來原意係交代疫情,但那班記者,尤其是蘋果日報及立塲新聞,之前不斷講武肺,巳經被人叫停,但仲不斷質問點解唔可以講。我覺得好下流賤格,將一個記者會變成批判會,不知所謂。
比1少撮垃圾傳媒攪臭晒

其實不用每天開記者會,在網上公布就可以了

引用:
原帖由 言念木羕 於 2021-1-15 08:57 PM 發表

非常同意,出新聞稿算啦,
要開咪一兩個禮拜一次。
我都覺得完全無需要開記者會。

天文台都係每日公布D數字,
跟住電視台﹑報紙照講, 市民照睇,
都無乜o野問題。

反正最重要都係聽幾個數字o者... ...
除非有「SM群組」「換妻群組」之類....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]