• 瀏覽: 2,167
  • 回覆: 19
紅十字會輸血服務中心周二(23 日)派出流動捐血隊到九龍灣輔警總部,有消息指有警務人員不滿有抽血人員佩戴有政治訊息的飾物,指感到冒犯,警方要求機構主管提供人員的姓名及職銜遭拒,最終暫停有關捐血活動。食物及衞生局昨晚(26 日)發稿,指輸血服務中心職員行為「有欠專業」,已要求醫管局及輸血服務中心根據既定機制進行調查,嚴肅跟進事件。管轄輸血服務中心的醫院管理局亦於昨晚回應指,已接獲一宗投訴指當日有一名員工的不恰當行為,輸血服務中心已就日前一宗血液收集活動的安排展開調查,並就事件致歉。
食衞局指,早前紅十字會輸血服務中心的職員在輔警總部舉行的捐血活動行為有欠專業,並稱紀律部隊人員一直十分支持和積極參與輸血服務中心舉辦的捐血活動,希望今次事件不會影響血液收集,並已要求醫院管理局及輸血服務中心按既定機制進行調查,嚴肅跟進...

https://www.thestandnews.com/politics/警隊腰斬捐血事件ᅠ食衛局斥紅十字會職員欠專業-醫管局-已接投訴嚴肅跟進/#.Xvb1tcqNkB4.facebook
壞腦曱甴抽血員何止欠專業...
一粒老鼠屎,令人對紅十字會已失去....

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-15 05:20 PM 發表
紅十字會輸血服務中心周二(23 日)派出流動捐血隊到九龍灣輔警總部,有消息指有警務人員不滿有抽血人員佩戴有政治訊息的飾物,指感到冒犯,警方要求機構主管提供人員的姓名及職銜遭拒,最終暫停有關捐血活動。食物及衞生局昨晚(26 日)發稿,指輸血服務中心職員行為「有欠專業」,已要求醫管局及輸血服務中心根據既定機制進行調查,嚴肅跟進事件。管轄輸血服務中心的醫院管理局亦於昨晚回應指,已接獲一宗投訴指當日有一名 ...
任何有曱甴的地方,一定衰硬

引用:
原帖由 WongManTat 於 15-1-2021 07:49 PM 發表

任何有曱甴的地方,一定衰硬
真真正正陀衰家

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-15 09:42 PM 發表

真真正正陀衰家
一個稍有良知嘅人 都唔會搞血庫

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-16 07:37 AM 發表

正常喎~
點知會否遇上變態抽血員.....

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 16-1-2021 07:37 AM 發表

有好多捐開血的同事父親友,都話睇定d先....

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-16 06:04 PM 發表

有好多捐開血的同事父親友,都話睇定d先....
曱甴心地非常之唔好

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-1-16 10:55 PM 發表

曱甴心地非常之唔好
曱甴…無一隻系正常

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-15 09:42 PM 發表

真真正正陀衰家
想玩亞SIR...?...好啦,而家冚個十字會都變咗屎黃色啦...滿意啦...?
都係嗰句...小黃人無腦,永遠陀衰家,正PK..

引用:
原帖由 acer2014 於 2021-1-17 05:50 AM 發表

想玩亞SIR...?...好啦,而家冚個十字會都變咗屎黃色啦...滿意啦...?
一句講曬曱甴犯眾憎

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-17 08:34 AM 發表

一句講曬曱甴犯眾憎
正常人個個都怕咗曱甴 抽血員

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-17 09:24 AM 發表

正常人個個都怕咗曱甴 抽血員
曱甴抽血員 見到要掉頭走

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-17 11:59 AM 發表

曱甴抽血員 見到要掉頭走
曱甴抽血員 陀衰香港

引用:
原帖由 acer2014 於 17-1-2021 05:50 AM 發表

玩到害人害己

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-17 02:39 PM 發表

玩到害人害己
害全香港人,冇血

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]