• 瀏覽: 21,422
  • 回覆: 350
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-15 05:06 PM 發表
on 9 到咁, 坐完重有家人???
有諗住家人就不應咁做啦,自作自受。

消防員做違反消防事,痴線,點對得住佢d同事呀!抵坐啦!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-15 04:46 PM 發表
休班消防員前年11月在旺角示威活動中,把汽油彈丟棄在地上,被捕時作反抗,並被搜出彈簧刀、鐵筆等。他與兩名男子早前承認非法集結、管有違禁武器

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210115/426769292835426304684937.png/_1T0o-OD2emNWAT27hn7TY9DDkfsiezEWtnVrFrZ1aw

唉, ...
抵死

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-15 07:52 PM 發表

呢班係僱佣兵,收錢擲汽油彈;今次條粉腸仲帶住部walkie, 明顯係收指令做野

黑暴需要一班體能好,跑得快,又夠膽既去做最前線甲由,消防最合資格,空閒時間又多

佢地全部收錢做野架
十分認同!佢係收錢做勇武,佢老婆大肚諗住搵快錢。

個撚個殺人犯都想團聚,放撚晒出嚟比你好無?

畜牲 仆你個臭街  你放火個陣唔諗下其他人
同我洗能乾淨監倉個屎坑呀 死監躉

收一萬幾千掟個汽油彈就收工

引用:
原帖由 宿花間@@ 於 2021-1-15 05:06 PM 發表
出左黎個仔可能改左姓,自己又失業仲有㡳,真係精彩人生
邊個手足咁勇派綠帽俾火魔法師?中出即飛師呀?

知法犯法,罪加一等

自己放火自己救?

都係果句:恭喜晒, 羊惡橋, 同肛門黨仝人一齊賀你人生更精彩

佢呢種生物永遠只有自己啱,其他人和物都係錯! 你想和家人團聚但有沒有想過當日比你攪亂社會受影響的家庭? 尤其是呢種受過專業訓練的,是社會上極度危險的害蟲!坐10年也不會覺得少!

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2021-1-15 11:58 PM 發表
長糧無左

家人無埋
美好人生乎?
呢隻曱甴冇長糧,只有政府供款,但現在一Q清袋

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-1-15 04:58 PM 發表

為家庭就唔會出去破壞香港啦....
(申利: 我只係反暴力.唔係呆支持政府)
唔知幾時開始反暴力變咗支持政府。都係嗰啲黃媒洗腦勁,搞到本來中立嘅人要黃藍2揀1。

呢個“消防員”變咗”燒房員“,梗係要坐監,係入面慢慢反省吓啦。

戇居無極限唔喺好事

放火英雄?應該坐340個月,出返嚟多幾個便宜仔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]