• 瀏覽: 30,621
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-1-15 03:49 PM 發表
可以用來喂豬
運去印尼造龍蝦片!

澳洲真係贏曬

始終中國廚藝有多款式可做法,但白人廚藝來來去去都是煎或炸所以食到厭是正常

Taiwan can help x 2

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-15 03:55 PM 發表
食到厭,真係羨慕死香港人
食到佢地痛風🤣🤣🤣

澳洲龍蝦賣唔到去中國,自己食到厭,就唔好捉咁多龍蝦了

繼續食!狗狗!

嘔完再食囉仆*

沒有了祖國的需求,澳洲等食💩

引用:
原帖由 pandan07 於 2021-1-15 03:45 PM 發表
中澳關係低迷,中國與澳洲地緣政治角力白熱化之際,中方早前抵制一系列澳洲產品、馳名的龍蝦首當其衝。儘管龍蝦業者稍早前以出口轉內銷、薄利多銷的方法減少損失,但在澳洲國內減價賣龍蝦的邊際效用正在減弱,有澳洲

我以為澳洲人有平龍蝦食好開心𠻹⋯⋯

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2853602?r=cpstni
龍蝦食太多會中毒, 龍蝦係雜食, 專食垃圾. 而家成海都係幅射同微膠.

叫屎眼聯盲其餘4國幫你澳洲買龍蝦.

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-15 03:50 PM 發表
香港街市澳洲龍蝦啲價錢呢幾日升返少少
最平見$160
依家去到$240
300兩隻

引用:
原帖由 pandan07 於 15-1-2021 03:45 PM 發表
中澳關係低迷,中國與澳洲地緣政治角力白熱化之際,中方早前抵制一系列澳洲產品、馳名的龍蝦首當其衝。儘管龍蝦業者稍早前以出口轉內銷、薄利多銷的方法減少損失,但在澳洲國內減價賣龍蝦的邊際效用正在減弱,有澳洲

我以為澳洲人有平龍蝦食好開心𠻹⋯⋯

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2853602?r=cpstni
攞黎講,只要全部運來香港,多多都掃哂

引用:
原帖由 s-chris 於 15-1-2021 15:50 發表
香港街市澳洲龍蝦啲價錢呢幾日升返少少
最平見$160
依家去到$240
Ching 你所見的未必是澳洲龍蝦,
因為政府有例太細不淮捉.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]