• 瀏覽: 30,738
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
+5
為國爭光💪

澳洲人食龍蝦食到厭,又贏

引用:
原帖由 kevinkam 於 2021-1-15 05:14 PM 發表
黃秋生仲有無日日食澳洲龍蝦,餐餐飲澳洲紅酒
燒藥丸呢?

引用:
原帖由 pandan07 於 2021-1-15 03:45 PM 發表
中澳關係低迷,中國與澳洲地緣政治角力白熱化之際,中方早前抵制一系列澳洲產品、馳名的龍蝦首當其衝。儘管龍蝦業者稍早前以出口轉內銷、薄利多銷的方法減少損失,但在澳洲國內減價賣龍蝦的邊際效用正在減弱,有澳洲

我以為澳洲人有平龍蝦食好開心𠻹⋯⋯

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2853602?r=cpstni
主要是沒學會大中華的美食烹飪,老外不懂怎麼做龍蝦🦞

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-15 03:52 PM 發表
中國人食幾仟年飯都冇話食到厭

我日日都食飯咪又係咁

頂唔順呀
可以揾香港二百幻高價日日食

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-15 04:03 PM 發表

咁食法蛋固醇超晒標……直頭死人添
二百幻港人至愛澳洲龍蝦、福島夀屍

食龍蝦食到厭,就等魚趐撈飯,一樣羨慕死人

乜啲市眼聨盟無幇手買噤能福街呀!

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2021-1-15 09:34 PM 發表

好明顯你先係啦

我已經無食澳洲龍蝦,車厘子好耐

你呢d反中亂港既唔好跳出黎屈人

愛國請你身體力行,唔好口講愛國,食野買野就外國
我唔食美,澳龍蝦的,也沒刻意買外國食物
我如何反中亂港?拿證據出黎順便報國安,唔好係度9 up

引用:
原帖由 pandan07 於 2021-1-15 03:45 PM 發表
中澳關係低迷,中國與澳洲地緣政治角力白熱化之際,中方早前抵制一系列澳洲產品、馳名的龍蝦首當其衝。儘管龍蝦業者稍早前以出口轉內銷、薄利多銷的方法減少損失,但在澳洲國內減價賣龍蝦的邊際效用正在減弱,有澳洲

我以為澳洲人有平龍蝦食好開心𠻹⋯⋯

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2853602?r=cpstni
影帝黃秋生食咗幾多隻澳洲龍蝦?點解唔多食幾隻盡力支持?

早知今日,何必當初

澳洲當地港蝗執平貨,日日食到笑,
等大陸人唔好以為有錢大曬!!

做龍蝦片囉,搶番印尼生意

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-15 03:50 PM 發表
香港街市澳洲龍蝦啲價錢呢幾日升返少少
最平見$160
依家去到$240
香港應該配合國家,禁埋澳洲龍蝦,反正澳洲都暫停同香港罪犯引渡協議,香港應該報復一下澳洲
唔好令香港成日都係被人欺負嘅一個……

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-15 03:52 PM 發表
中國人食幾仟年飯都冇話食到厭

我日日都食飯咪又係咁

頂唔順呀
飯日日一樣,但餸唔同,所以唔會食到厭
你試吓日日齋食飯冇餸,睇吓會唔會厭?
而家澳洲佬就係齋食龍蝦食到厭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]