• 瀏覽: 30,753
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
+5
黃狗經濟圈眾籌可以買起哂澳洲龍蝦紅酒🍷

哇!又唔好咁樣講,有得食已經好好啦,要積下口德。

引用:
原帖由 pandan07 於 2021-1-15 03:45 PM 發表
中澳關係低迷,中國與澳洲地緣政治角力白熱化之際,中方早前抵制一系列澳洲產品、馳名的龍蝦首當其衝。儘管龍蝦業者稍早前以出口轉內銷、薄利多銷的方法減少損失,但在澳洲國內減價賣龍蝦的邊際效用正在減弱,有澳洲

我以為澳洲人有平龍蝦食好開心𠻹⋯⋯

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2853602?r=cpstni
澳洲人口咁少,又窮,長期食都冇$

經香港走私上去唔話你知姐

運來香港啦

引用:
原帖由 跌打風濕藥膏 於 2021-1-15 04:08 PM 發表
黃狗經濟圈眾籌可以買起哂澳洲龍蝦紅酒🍷
黃狗經濟圈有冇咁多錢買?大陸的數量好多。

一日三餐食$160龍蝦x3=$480   睇下打工仔荷包厭定係食厭

市場唔夠大,澳洲佬消化唔黎,所以食到厭。

真係激L死盲毛

笑左

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2021-1-15 04:12 PM 發表
一日三餐食$160龍蝦x3=$480   睇下打工仔荷包厭定係食厭
澳洲窮人多

出口去香港再轉口得唔得 香港龍蚱

引用:
原帖由 湯美小兒 於 2021-1-15 04:08 PM 發表
老老實實, 買過幾次黎食.
1個月前去街市西澳龍係160-180/斤
前2日去係細隻196 , 大隻去到240斤
如果真係如文中所講,甘點解要加價?
我就未食厭啦,好想用180或以下一斤買大隻D, 唔想再食一斤樓下既西澳龍.
人地知道香港班白痴貴都會買
又點會平比你

運嚟香港100蚊一隻 預我50隻

阿爺話如果肯減價50% 即刻可以上岸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]