• 瀏覽: 1,640
  • 回覆: 19
+4
前年11月警方包圍理工大學,晚上有示威者在旺角堵路,警方驅散現場時,並追捕一名持有汽油彈,且曾獲「花雞繩」嘉許的34歲消防員,對方劇烈反抗期...

但係以下呢幾個消防又拉左未呢?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1976349/即時-港聞-理大衝突-消防員藏汽油彈拒捕囚34個月-大學生認非法集結囚28個月

消防員理應滅火,但卻竟然跑去縱火,莫說判囚三十四個月,就算判六十四個月都不算過分。

真系犯法都講運氣。美國捉狗咁捉人。搞到香港既法官都打個冷震。以前放火都判感化 依家非法集結都2年幾。真系早認罪有好處。過幾日美國大開殺戒。你地仲死

抵L死.

成功爭取

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-15 01:28 PM 發表
消防員理應滅火,但卻竟然跑去縱火,莫說判囚三十四個月,就算判六十四個月都不算過分。
曱甴有精神病壞咗腦,普通人係唔會明佢地點解會咁

消防員走去縱火😢

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-15 01:28 PM 發表
開除咗未先?!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-15 01:21 PM 發表
前年11月警方包圍理工大學,晚上有示威者在旺角堵路,警方驅散現場時,並追捕一名持有汽油彈,且曾獲「花雞繩」嘉許的34歲消防員,對方劇烈反抗期...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210115/share_2021011512492193418.jpg

但係以下呢幾個消防又拉左未呢?

https://scontent.fhkg4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/71202801_1360043127492960_6004497930600316928_o.png?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ejHrxaEInj4AX-R-29x&_nc_oc=AQlA4uOSiXDgVMEVswMKS8nxIczk8jcSgEiWa8T9wlym-huNmFCHxbJ9yKqimgalU68&_nc_ht=scontent.fhkg4-1.fna&_nc_tp=30&oh=c2d80b7e68da8dbd70b260169de14db4&oe=60259293 ...
生仔生着呢啲蠢蛋真係喊得一句句!

又要恭喜仆街黃甴

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-1-15 13:56 發表

開除咗未先?!
消防:已被停職  嚴肅跟進

消防處回覆查詢稱首被告已被停職,強調非常重視屬員紀律和操守,對每宗涉嫌違法及違紀的個案均會按既定程序嚴肅跟進處理。現時共有3名現職消防處屬員因涉及反修例活動被檢控。

奇怪, 首被告仲未革職

其實我都唔明,果D一無所有既廢柴就話搏攬炒,佢呢D曾獲「花雞繩」嘉許的34歲消防員有份鐵飯碗筍工都唔珍惜?其實想爭取D乜?  攬炒風波翻過,一轉眼,從前便已難復再。   

引用:
原帖由 kwan1516 於 2021-1-15 02:04 PM 發表
其實我都唔明,果D一無所有既廢柴就話搏攬炒,佢呢D曾獲「花雞繩」嘉許的34歲消防員有份鐵飯碗筍工都唔珍惜?其實想爭取D乜?  攬炒風波翻過,一轉眼,從前便已難復再。   
呢場所謂既反修例鬧劇,根本乃人類失智的表現

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-15 02:02 PM 發表

消防:已被停職  嚴肅跟進

消防處回覆查詢稱首被告已被停職,強調非常重視屬員紀律和操守,對每宗涉嫌違法及違紀的個案均會按既定程序嚴肅跟進處理。現時共有3名現職消防處屬員因涉及反修例活動被檢控。

奇怪, 首被告仲未革職  
咁咪係囉,拖泥帶水。人地自由民主國紐約話到明參加反政府集會嘅公職人員即革!快刀斬亂麻。

引用:
原帖由 ie7 於 2021-1-15 02:06 PM 發表

呢場所謂既反修例鬧劇,根本乃人類失智的表現
人一變黃,腦幹死亡,又一例子!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]