• 瀏覽: 16,236
  • 回覆: 111
  • 追帖: 1
台灣對抽獎機率無管制

其實唔止未成年人沉迷網絡遊戲

最近勁多成年人去網上交友偶像網站課金

好似而家好興嘅17live
吸引唔少宅男宅女重課

我都中哂招。

咁耐以黎課過個位數係手遊game

其實打機課金有能力想玩就課,無能力就唔課,咁都有得投訴?我真1係想知消委會可以做到點咩。呢個問題以前都有架啦,睇自己能力ja

政府騙市民金額咪仲多,當香港係大陸人咁蠢割韭菜

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2021-1-15 01:02 PM 發表
浪費金錢
做自己中意既野叫浪費金錢!?
食野都係浪費金錢,可以自己煮。
坐車都係,可以行路
好唔好!?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-17 10:48 AM 發表

以前等人,都會玩下街機
玩街機都冇所謂,有d人玩手遊課金真係癲到過萬蚊……太離譜了,如果你課金三幾百就話冇所謂姐……

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2021-1-17 07:09 PM 發表

坐車都係,可以行路
好唔好!?
浪費金錢係指用太多錢去課金……
如果你玩一隻game用幾千甚至過萬去課金就當然係浪費金錢啦~

依家d人都唔識用腦,郁下就扯火……

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2021-1-17 07:17 PM 發表

如果你玩一隻game用幾千甚至過萬去課金就當然係浪費金錢啦~

大陸好多老闆玩騰訊啲網絡遊戲,可以直接課金500萬人民幣入去玩,根本每個人的玩具不同,有人鐘意玩車,有人鐘意玩手錶,大陸啲網遊你充幾十萬都係濕濕碎

玩物喪志!

你話自已編寫手遊我就讚你叻。

引用:
原帖由 小子9 於 2021-1-17 07:20 PM 發表

大陸好多老闆玩騰訊啲網絡遊戲,可以直接課金500萬人民幣入去玩,根本每個人的玩具不同,有人鐘意玩車,有人鐘意玩手錶,大陸啲網遊你充幾十萬都係濕濕碎
你咁講我又覺得有道理,人人消閑娛樂方式唔同,只不過好多人將手遊同學童扯上關係,但係呢家係呀叔年記都玩手遊 咩年記都有

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2021-1-17 07:17 PM 發表

其做咩唔節制都會浪費金錢 吃喝玩樂 通通都會

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2021-1-17 07:09 PM 發表

坐車都係,可以行路
好唔好!?
你啱 有邊樣娛樂唔洗錢 運動都要裝備

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]