• 瀏覽: 9,257
  • 回覆: 131
其實條友笨7唔識辯護啫. 佢應該話自己表現唔好, 想先放下火跟住練習救火操 fit佢, 咁 9官就會讚佢係優秀有責任人材.....無罪!

抵死,只用💩眼思考的結果,恭喜哂!市民要慶祝,賤人最終結局。

引用:
原帖由 2046jj 於 2021-1-15 12:34 PM 發表
已婚消防員於前年11月旺角衝突中,涉嫌參與非法集結、拒捕,並管有多支汽油彈及鐵錘等武器,因而被控非法集結、抗拒警務人員、

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210115/bkn-20210115122958903-0115_00822_001.html
判得太輕

"加上他手持無線電對講機,可在現場擔任協調角色。"

唔知呢份兼職,出場費幾多呢?

救火隊負責放火

消防員,放火救火一條龍服務

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2021-1-15 12:56 PM 發表
為左討好班智障曱甴天使……值得嗎?
搵真銀,有對講機呢班,出場費好甘㗎

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-15 10:02 PM 發表
沒有使用,只是藏有,咁都34個月
當時環境佢老哥係帶氣油彈破壞,擲唔擲出去一樣罪;淨呢條罪可判10年,佢衰5條,法官已經好撐手足,重想點。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-15 12:35 PM 發表
又一單輕判. 消防放火..... 34個月咁小?!
因為認罪,減咗三份一刑期囉。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-15 12:36 PM 發表
出黎仲有無得做消防員呢 ? 
連長奉都無埋啦。

引用:
原帖由 無諗聊聊 於 2021-2-13 08:44 PM 發表

搵真銀,有對講機呢班,出場費好甘㗎
其實呢篇新聞都好耐㗎

引用:
原帖由 mightykoala 於 2021-2-13 08:49 PM 發表

當時環境佢老哥係帶氣油彈破壞,擲唔擲出去一樣罪;淨呢條罪可判10年,佢衰5條,法官已經好撐手足,重想點。
香港有幾何,會分期執行呀?

開心,最緊要老婆仔女無宿舍住。

引用:
原帖由 2046jj 於 2021-1-15 12:34 PM 發表
已婚消防員於前年11月旺角衝突中,涉嫌參與非法集結、拒捕,並管有多支汽油彈及鐵錘等武器,因而被控非法集結、抗拒警務人員、

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210115/bkn-20210115122958903-0115_00822_001.html
新正頭,好意頭。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]